Κριτήρια συνεργασίας θέτει στο ΔΗΚΟ η Συμμαχία Πολιτών

Σε εξέλιξη είναι η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και τον Πρόεδρο της Συμμαχία Πολιτών Γιώργο Λίλλήκα.

Αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα είναι Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων είναι οι εξής:

ΔΗΚΟ

Νικόλας Παπαδόπουλος, ΠρόεδροςΜάρκος Κυπριανού, Αναπληρωτής ΠρόεδροςΜαρίνος Μουσιούτας, Γενικός Γραμματέας

Συμμαχία Πολτιτών

Γιώργος
Λιλλήκας, ΠρόεδροςΣτέλιος Αμερικάνος, Αναπληρωτής ΠρόεδροςΔώρος Παφίτης, Αντιπρόεδρος

Μιλώντας στο SigmaLive πηγές του ΔΗΚΟ που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία, αναφέρουν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η αντιπροσωπεία προσέρχεται στη συνάντηση «για να ακούσουν» και όχι για να θέσουν όρους και προϋποθέσεις. Εξάλλου, όπως είπαν, η Συμμαχία Πολιτών είναι εκείνη που ζήτησε τη συνάντηση.

«Εκείνο που πρέπει να υπενθυμίσουμε όμως, είναι εκείνο που ακούστηκε δια στόματος Μαρίνου Σιζόπουλου και Ελένης Θεοχάρους, ότι δηλαδή μια μονομερής εξαγγελία δεν βοηθάει στην πρόθεση για κοινή συσπείρωση του ενδιάμεσου χώρου. Αυτό, έχουμε σκοπό να το θέσουμε επί τάπητος», τονίζουν.

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Συμμαχίας Πολιτών που έχουν καλή γνώση της στρατηγικής του κόμματος, αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία θα θέσει κριτήρια πάνω στα οποία θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για το ποιος είναι ο καταλληλότερος κοινός υποψήφιος.

«Αφού στο ΔΗΚΟ ενδιαφέρονται για κοινή υποψηφιότητα, θα πρέπει να συζητήσουμε τα κριτήρια», αναφέρουν, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ακούσουμε κι εμείς τι έχουν να μας πουν.

Τη συνάντηση ζήτησε η Συμμαχία Πολιτών και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης της Πολιτικής Συγκλήτου του κόμματος για διενέργεια επαφών και διαβουλεύσεων με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα τις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου.

Οι εν λόγω επαφές πραγματοποιούνται πριν από τη Σύνοδο της Ανώτατης Συγκλήτου, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή και αναμένεται να λάβει απόφαση για στήριξη στις προεδρικές εκλογές της υποψηφιότητας του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Λιλλήκα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των επαφών, η Συμμαχία πραγματοποίησε ήδη συναντήσεις με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη. Αναμένει, εξάλλου, απάντηση και από την ΕΔΕΚ για καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα