Κριστιάνο Ρονάλντο - 230.000 ευρώ κάθε φορά που "τιτιβίζει"

Εκτός από τα έσοδα που του αποφέρει το ποδόσφαιρο, ο Ronaldo τυχαίνει να έχει ακόμα μια πρωτιά. Αυτήν του πιο κερδοφόρου αθλητή στο twitter.

Σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής υπηρεσίας ψηφιακού μάρκετινγκ Opendorse, κάθε tweet που ποστάρει στον προσωπικό του λογαριασμό, του αποφέρει κέρδος 230.000 ευρώ.

Αυτή η οικονομική επιτυχία οφείλεται

στην μεγάλη κοινότητα των φαν του. Συνολικά περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν το λογαριασμό του στο Twitter με αποτέλεσμα να προσελκύει τις διάσημες φίρμες και να εκτοξεύει τις τιμές. Πέραν του Twitter ο Ρονάλντο κατέχει την πρωτιά και στο Facebook με 107 εκατομμύρια φαν.

Το target group των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν νέοι, που η πλειοψηφία τους είναι καταναλωτές αθλητικών ειδών. Έτσι κάθε φορά που ο Ρονάλντο εμφανίζεται με κάποια φανέλα ή παπούτσια διάσημης αθλητικής φίρμας αυτό έχει οικονομικό όφελος για τη φίρμα.

Δεύτερος στη λίστα, με 125.000 ευρώ το tweet είναι ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Λεμπρόν Τζέιμς , ενώ τρίτος στην κατάταξη έρχεται ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ με 98.000 ευρώ ανά tweet που περιλαμβάνει και εμφάνιση αξεσουάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα