Κραυγή απόγνωσης ασθενών με Gravis

Κραυγή απόγνωσης απο ασθενείς της μυασθένειας Gravis. Κάνουν λόγο για ανάλγητη στάση του Υπουργείου Υγείας και των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών απέναντι τους, στο θέμα της χορήγησης των αναγκαίων φαρμάκων για την υγεία τους.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια ημερίδας, το κράτος υπολογίζει ποια φάρμακα θα προσφέρει στα δημόσια νοσηλευτήρια, με βάση το κόστος και όχι τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.Τους παρέχονται φθηνότερα φάρμακα που τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της θεραπείας τους.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν υπάρχει ασθενής που έχει να

πάρει θεραπεία από τον περασμένο Αύγουστο, μετά από αλλεργία στη χορήγηση συγκεκριμένης ενδοφλέβιας.

Οι φαρμακευτικές υπηρεσίες αρνούνται να της δώσουν τις ενδοφλέβιες που αιτούνται οι γιατροί της, αφού σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυασθενείας "Gravis", Άννα Ζανέττου, το αναθεωρητικό συμβούλιο φαρμάκων συμφώνησε με την Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων, πως η ενέργεια της ασθενούς κρίνεται ανεπιθύμητη, αναμενόμενη και μη σοβαρή.

Όταν η συγκεκριμένη κυρία έπαθε πριν λίγες μέρες μυασθενικό σοκ το μονο που μπόρεσαν να της χορηγήσουν ήταν οξυγόνο.

Ασθενείς ταλαιπωρούνται διότι μπαίνουν κάθε μια βδομάδα στο νοσοκομείο για θεραπεία, αφού η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν δεν είναι ικανοποιητική όπως είπαν και καθίστανται ανίκανοι να εργαστούν.

Τη δέσμευση όπως επανεξετάσει τα αιτήματα των ασθενών έδωσε από πλευράς της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργειου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

Τη θέση ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στην χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς με μυοπάθεια, υποστήριξε και ο νευρολόγος του συνδέσμου Κλεόπας Κλεόπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα