Κόβει γέφυρες με την Τράπεζα Κύπρου ο Ουίλμπουρ Ρος

Κόβει γέφυρες με την Τράπεζα Κύπρου ο μεγαλομέτοχος και νέος Υπουργός Εμπορίου του Ντόναλντ Τραμπ, Ουίλμπουρ Ρος, λόγω της υπουργοποίησής του στη νέα αμερικανική Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η εταιρία του, με το όνομα WL Ross &Co, ναι μεν δεν σχεδιάζει να αποσύρει τα κεφάλαιά της από την μεγαλύτερη κυπριακή τράπεζα,

τα οποία ανέρχονται στο 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου, ωστόσο προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου του ομίλου.

Επιπλέον, μέσα στις προθέσεις του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται η αποχώρηση από τη θέση του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου, στρατηγικής και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο Ρος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου, δεν θα πουλήσει τις μετοχές του στην Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι η αξία τους έχει υποστεί σημαντική μείωση της τάξεως του 26%, από τη διάσωση το 2014.

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής, μετά την απόφασή για ένταξη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τη μεταφορά της έδρας στην Ιρλανδία και την αναβάθμισή της από τον οίκο αξιολόγηση Moody’s, έχει ενισχυθεί κατά 15 cents.

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του νέου εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ για το χαρτοφυλάκιο Εμπορίου ανέρχεται στα $2,9 δισ., με τη στρατηγική του να επενδύσει στη βάση προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών μετά την οικονομική κρίση, να του έχει επιφέρει μεγάλα κέρδη, κυρίως από την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα