Κουγιάλης: Μεταφορά αρμοδιοτήτων στη διαχείριση αποβλήτων

Εντός Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στη διαχείριση αποβλήτων, από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Υπουργείο Γεωργίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, σημειώνοντας πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε δεν είναι αδικαιολόγητη, αφού «η μεταφορά (αρμοδιοτήτων) δεν είναι και τόσο εύκολη».

Ο κ. Κουγιάλης απαντούσε σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών επιρρίπτει ευθύνες σε επιστολή

του προς τον ίδιο, για την καθυστέρηση που παρατηρείται, μετά την απόφαση που έλαβε πριν από επτά μήνες το Υπουργικό Συμβούλιο για μεταφορά αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών, όπως αυτές προβλέπονται στον περί αποβλήτων νόμο, στον Υπουργό Γεωργίας.

«Όντως υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση», είπε ο Υπουργός Γεωργίας, προσθέτοντας ότι έχει ετοιμαστεί το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο τυγχάνει νομοτεχνικού ελέγχου και εξέφρασε την ελπίδα πως θα κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στα μέσα Ιουλίου και ακολούθως να προωθηθεί στη Βουλή.

Σε καμία περίπτωση, διαμήνυσε ο κ. Κουγιάλης, «δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δυο Υπουργών, υπάρχει μια άριστη συνεργασία με τον κ. Χάσικο και κυρίως όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ εμένα, του κ. Χάσικου και του Υπουργού Οικονομικών, του κ. Γεωργιάδη, για το τι πρέπει να γίνει στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων. Η Κυβέρνηση έχει μια κοινή θέση την οποία πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε».

Ερωτηθείς γιατί υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία, ο Υπουργός ανέφερε πως , «αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά έργα που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, η μεταφορά δεν είναι και τόσο εύκολη, από τη στιγμή που υπάρχει δράση σε εξέλιξη» και ότι «προσπάθησε το Υπουργείο Γεωργίας να αντιληφθεί ως προς το εύρος των αρμοδιοτήτων που θα έπρεπε να μεταφερθούν από το ένα Υπουργείο στο άλλο και εκεί νομίζω ήταν το πρόβλημα».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα