ΑΝΕΛ: Και θέμα εθνικό το κυπριακό

Το Κυπριακό είναι θέμα του κυρίαρχου κράτους της Κύπρου αλλά είναι και θέμα εθνικό, τόνισε η εκπρόσωπος του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ύστερα

από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

“Η Ελλάδα πάντοτε σεβόταν και σέβεται τις αποφάσεις του κυρίαρχου κυπριακού λαού και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε εγγυητές, βάζοντας τις κόκκινες γραμμές μας στο μεγάλο αυτό εθνικό θέμα”, επισήμανε .

Η κ. Τσαρουχά είπε ότι “αυτοί που έχουν την ευθύνη στις διαπραγματεύσεις και στις συζητήσεις είναι οι εκπρόσωποι του κυπριακού λαού και αυτοί θα αποφασίσουν μαζί με τον κυπριακό λαό”.

“Εμείς θα συνδράμομε σε αυτή τη διαπραγμάτευση”, πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι “το Κυπριακό έχει κλείσει 41 συναπτά έτη και αυτό λέει κάτι”, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι “η διεθνής κοινότητα και η η Ευρωπαϊκή δεν έσκυψε πάνω του να δει και να συνδράμει προς την επίλυση του με ουσιαστικό τρόπο”.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, η Υφυπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα των Ελλήνων “να πολεμήσουν για την Ελλάδα, για τους κατοίκους αυτής της πολύπαθης χώρας και βέβαια για την Κύπρο”.

Είπε ακόμη ότι “η Ελλάδα περνά μια δύσκολη περίοδο εδώ και πολλά χρόνια”, προσθέτοντας ότι “η νέα Κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί και να προσπαθήσει ακόμη πιο σκληρά με τους δανειστές – `φίλους`, οι οποίοι έχουν θέμα εσωτερικό στην ΕΕ για να την αναδείξουν ως την πολιτική και οικονομική δύναμη του παγκοσμίου γίγνεσθαι, αίροντας όμως τα προβλήματα που υπάρχουν στα κράτη μέλη και τα οποία δεν τα έχουν δημιουργήσει μόνα τους τα κράτη μέλη αλλά μέσα από τις πολιτικές οι οποίες έρχονται και κατευθύνονται από το κονκλάβιο των Βρυξελλών”.

Τέλος, χαρακτήρισε τον κ. Ομήρου “φίλο και πατριώτη Κύπριο συνάδελφο” και είπε ότι συνεργάστηκε μαζί του από τη θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων την προηγούμενη περίοδο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα