Κόντρα Αρχιεπισκόπου-ΛΟΑΤ για τα σχολεία με "φυσιολογικούς"

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου σε ιδιωτικό κανάλι. Δεν μένει με σταυρωμένα χέρια η ΛΟΑΤ κοινότητα, με την Accept να προχωρά σε καταγγελίες.

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega Κύπρου, ανέφερε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει εκκλησιαστικά σχολεία

και νηπιαγωγεία, όπου ουσιαστικά θα γαλουχούνται «φυσιολογικοί» άνθρωποι, αποφεύγοντας την ομοφυλοφιλία.

Μάλιστα, ο Μακαριότατος είπε πως υπήρξε στόχος για τη δημιουργία τέτοιου είδους εκπαιδευτηρίων από παλαιότερα, εντούτοις αναβλήθηκαν οι σχεδιασμοί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι δηλώσεις του πυροδότησαν νέα κόντρα με την κοινότητα ομοφυλοφίλων.

Η Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου "και θα προβούμε σε όλα τα σχετικά διαβήματα".

Ταυτόχρονα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα ζητηθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του καναλιού "που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο".

Γαβριηλίδης: Λόγια μίσους

Σε συνέντευξή του στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Σίγμα «Αδιακρίτως», ο Πρόεδρος της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης, τόνισε πως αποτελεί ανθρώπινο δικαιώματα να είναι οτιδήποτε επιθυμεί ο άλλος φτάνει να μην επηρεάζει τους γύρο του.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ο κ.Γαβριηλίδης είπε, ακόμη, ότι «αν κάποιος είναι ΛΟΑΤ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιείται».

«Αυτό σημαίνει ότι προχωράς σε μια έκφραση μίσους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα