Κων/πολη: 2 επιθέσεις εναντίον προξενείου ΗΠΑ και αστυνομίας

Δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, έπειτα από μία έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως τρεις αστυνομικοί και επτά πολίτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη,

αλλά δεν έδωσε απολογισμό νεκρών.

Όπως εξάλλου μεταδίδει το πρακτορείο Ροΐτερς, δύο δράστες άνοιξαν πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο του προξενείου, στην περιοχή Σαρίερ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, αποκλείστηκαν από την αστυνομία, ενώ τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι οι δύο δράστες ένας άντρας και μια γυναίκα, διέφυγαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τη γυναίκα-δράστη, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μεταξύ των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξάλλου, ένα όχημα γεμάτο με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο Σουλτάνμπεϊλί, στην ασιατική πλευρά της Πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί και επτά πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι οι δύο δράστες της επίθεσης, καθώς και ένας αστυνομικός, ο οποίος έσπευσε στη σκηνή, έπεσαν νεκροί κατά την ανταλλαγή πυρών που συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα