Επίτροπος Εθελοντισμού: Οι νέοι είναι το μέλλον κάθε χώρας

Οι νέοι είναι το μέλλον της κάθε χώρας, γι` αυτό και οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου θα πρέπει να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στη νεολαία, αναφέρει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (12 Αυγούστου), το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού τονίζει ότι “αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να επενδύσει στην παιδεία της νεολαίας και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή της στην πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο”.

“Οι

νέοι άνθρωποι”, αναφέρει, “με ενότητα και συνεργασία σε θέματα βασικών αρχών και θέσεων μπορούν να πάνε τον κόσμο και την κοινωνία μας ένα βήμα μπροστά. Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα πλαίσια της προσπάθειας του για ενίσχυση και ενδυνάμωση της συνεργασίας και του διαλόγου με τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) του τόπου, καθώς και για ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κύπρο και της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινωνικά δρώμενα, συμμετείχε στη συγγραφή του Εγγράφου Πολιτικής (Policy Paper) με τίτλο «Η οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών στην Κύπρο: Οικοδομώντας το μέλλον»”.

Σημειώνει ακόμα ότι οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των νέων τυγχάνουν ιδιαίτερης στήριξης από το Γραφείο, αφού κρίνεται ότι ο κόσμος του αύριο ανήκει στη νέα γενιά και γι’ αυτό οφείλουμε να της δώσουμε το λόγο και ρόλο που της αξίζει, ώστε να μετέχει στην όλη διαμόρφωσή του.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα