Κόνινγκ: «Η λύση μπορεί να έλθει πολύ σύντομα»

Η λύση του Κυπριακού μπορεί να έλθει πολύ σύντομα δήλωσε ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο Τζόν Κονινγκ.

Κοντά σε λύση του κυπριακού προβλήματος εκτιμά πως βρισκόμαστε ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο, Τζον Κόνινγκ. Οι δηλώσεις του απερχόμενου πρέσβη έγιναν μετά από σχετική ερώτηση αν θεωρεί

ότι είναι η τελευταία ευκαιρία επίλυση του Κυπριακού. «Θα κυνηγούσα αυτή την ευκαιρία ως να ήταν η τελευταία. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εάν είναι η τελευταία, δεν μπορώ να δω το μέλλον ούτε να προβλέψω. Αλλά θα χρησιμοποιούσα αυτή την ευκαιρία ως να είναι η τελευταία. Σίγουρα είναι η κατάλληλη εποχή για να βρεθεί μια λύση και να επανενωθεί το νησί», ανέφερε ο κ. Κόνιγκ.

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Κύπρο, την οποία χαρακτήρισε θετική, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να βρίσκεται εδώ λύση που πιστεύει, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι μπορεί να έρθει πολύ σύντομα

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνινγκ, «οι προσδοκίες και οι ελπίδες του κόσμου αυξάνονται. Οι ελπίδες για λύση είναι καλά ριζωμένες και εποικοδομητικές ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Πιστεύω αυτές οι προοπτικές είναι ειλικρινείς και είναι ένας ακόμη λόγος να αισθάνομαι καλά για το μέλλον της Κύπρου και κάτω από αυτές τις συνθήκες αισθάνομαι καλά για τον χρόνο που ήμουν εδώ».

Οι δηλώσεις του απερχόμενου πρέσβη έγιναν στα πλαίσια δικοινοτικού προγράμματος εκμάθησης των μυστικών της καλαθόσφαιράς σε 64 παιδιά που πραγματοποιήθηκε στο Αγρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα