Κόκκινο" πανί για τους Ιταλούς ο Ιμπραχίμοβιτς! (Φώτος)

Η Ιταλία αντιμετωπίζει σήμερα την Σουηδία για την 2η αγωνιστική των ομίλων και ο Τύπος στη γειτονική χώρα απειλεί τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πως θα... πληρώσει τα σπασμένα από το Euro 2004! Διαβάστε το story.



Έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, παρόλα αυτά δεν υπάρχει Ιταλός φίλαθλος που να έχει ξεχάσει τον τρόπο που η εθνική ομάδα της χώρας του αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά.

Τότε που η "σκουάντρα ατζούρα" νίκησε 2-1 την Βουλγαρία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων

αλλά έμεινε εκτός συνέχειας αφού την ίδια ώρα Σουηδία και Δανία έπαιρναν αμφότερες το εισιτήριο για τα προημιτελικά χάρη στο "βολικό" για αυτές 2-2, το μοναδικό αποτέλεσμα με το οποίο αποκλειόταν η "σκουάντρα ατζούρα"!

Τα χρόνια πέρασαν, από εκείνα τα ρόστερ έχουν απομείνει μόνο οι Τζανλουίτζι Μπουφόν από πλευράς Ιταλίας και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για λογαριασμό της Σουηδίας, όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο εθνικές ομάδες να διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους σε τελική φάση Euro και πλέον οι γείτονες ζητούν.. εκδίκηση.

Είναι χαρακτηριστικά πως και στις τρεις μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας κυριαρχεί η φιγούρα του σούπερ σταρ των Σκανδιναβών, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τα ΜΜΕ να ζητούν από τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες του να δώσουν "απάντηση" για την... αμαρτωλή ιστορία του 2004.

"Δεν μας τρομάζεις", είναι ο τίτλος της "Gazzetta dello Sport" που έχει ως αποδέκτη τον 34χρονο άσο ενώ η "Corriere dello Sport" απειλεί πως ο "Ίμπρα" θα πληρώσει τον λογαριασμό" για την "πονηρή" ισοπαλία στο Δανία-Σουηδία πριν από 12 χρόνια.

Ανάλογα επιθετικό ύφος έχει και η "Tuttosport" που επέλεξε για τίτλο το "Ιταλία, καταβρόχθισε το μπισκότο". Υποσημείωση πως με τον όρο "μπισκότο" οι Ιταλοί ονομάζουν ένα ματς στο οποίο υπάρχει προσυννενόηση μεταξύ των δύο αντιπάλων για το τελικό αποτέλεσμα...

Gazzetta dello Sport

Corriere dello Sport

Tuttosport

Keywords
Τυχαία Θέματα