Κοινοβουλευτικές συνέργειες Ελλάδος-Κύπρου, συζήτησαν ΠτΒ - ΓΓ Βουλής Ελλήνων

Οι μελλοντικές συνέργειες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, καθώς επίσης οι σύγχρονες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τα δύο σώματα και ο κοινοβουλευτικός θεσμός γενικότερα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων,

Γεώργιο Μυλωνάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, επικεφαλής επταμελούς ομάδας υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών του σώματος, κατόπιν πρόσκλησης της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τασούλας Ιερωνυμίδου.

Σε ανακοίνωσή της, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναφέρει ότι κατά την συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις των νομοθετικών σωμάτων Ελλάδος και Κύπρου και η προοπτική της περαιτέρω εμβάθυνσής τους και σε διοικητικό επίπεδο, στην βάση μνημονίου συνεργασίας, που υπεγράφη από τον κ. Μυλωνάκη και την κ. Ιερωνυμίδου και αφορά στην διοικητική συνεργασία των δύο Βουλών.

Τη συνάντηση απασχόλησαν, επίσης, οι διαδικασίες και πρακτικές που ακολουθούνται από τα δυο σώματα τόσο κατά την παραγωγή του νομοθετικού έργου όσο και κατά την άσκηση κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και της ενεργούς πολιτότητας. 

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε διοικητικό επίπεδο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων σε διοικητικό επίπεδο.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων Τασούλα Ιερωνυμίδου και κ. Μυλωνάκης.

Το υπογραφέν μνημόνιο αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών δεσμών μεταξύ των υπηρεσιακών των δύο κοινοβουλίων και στην προώθηση νέων συνεργειών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε τομείς δραστηριότητας κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο στόχο την εμβάθυνση και κατανόηση των δύο πολιτειακών συστημάτων, προεδρικού και κοινοβουλευτικού, όπως και του τρόπου πρακτικής εφαρμογής τους, στο πλαίσιο των ισχυόντων για κάθε κοινοβούλιο συνταγματικών πλαισίων. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα