Ομόνοια: Απολογείται και διευκρινίζει

Ομόνοια και ΓΣΠ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όσον αφορά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις εισίδους.

Κοινή ανακοίνωση:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΓΣΠ, από κοινού επιθυμούν να ενημερώσουν το φίλαθλο κοινό για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον πρόσφατο αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑΝέα

Σαλαμίνα και αφορά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

α) Σημειώθηκε πρόβλημα, πριν την έναρξη του αγώνα, στο σύστημα εισόδου στο στάδιο, το οποίο δεν αναγνώριζε συγκεκριμένο αριθμό barcode εισιτηρίων διαρκείας. Το πρόβλημα αφορούσε μόνο 91 εισιτήρια διαρκείας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΓΣΠ απολογούνται στους 91 κατόχους εισιτηρίου διαρκείας που ταλαιπωρήθηκαν στις εισόδους για περίπου μισή ώρα και διαβεβαιώνουν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα.

β) Αν εξαιρέσουμε τους 91 κατόχους εισιτηρίου διαρκείας, που δικαίως διαμαρτύρονταν, ο υπόλοιπος αριθμός ατόμων που φωνασκούσαν και διαμαρτύρονταν έξω από τις εισόδους, αδίκως το έπρατταν.

γ) Στο μικρό χρονικό διάστημα που χρειάστηκε να απενεργοποιηθεί το σύστημα, για να καταστεί δυνατή η διόρθωσή του και επίσης χαλάρωσαν οι έλεγχοι στις εισόδους, κάποια άτομα εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό και εισήλθαν παράτυπα στις κερκίδες.

δ) Επειδή το σύστημα εισόδου του σταδίου προσφέρει τη δυνατότητα για πλήρη ανάλυση της όλης κατάστασης, διενεργήθηκε έλεγχος ο οποίος κατέδειξε τα πιο κάτω:

• Υπήρξε αριθμός μαθητικών και παιδικών εισιτηρίων διαρκείας, των οποίων οι κάτοχοι επίμονα και κατ” επανάληψη, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στις κερκίδες από τις εισόδους που περνούν μόνο κανονικά εισιτήρια διαρκείας. Αυτό συνέβηκε προφανώς διότι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μαθητικών ή παιδικών εισιτηρίων διαρκείας, δεν ήταν ούτε μαθητές ούτε παιδιά, αλλά ενήλικες που είχαν παράτυπα στην κατοχή τους τέτοια εισιτήρια.

• 41 εισιτήρια διαρκείας χρησιμοποιήθηκαν δύο φορές, προφανώς για να εισέλθουν δωρεάν στο στάδιο κάποιοι φίλαθλοι.

• 23 εισιτήρια αγώνα χρησιμοποιήθηκαν δύο φορές, προφανώς για τον ίδιο λόγο που αναφέραμε πιο πάνω. Μάλιστα, τα δύο εξ αυτών ήταν περσινά εισιτήρια, τα οποία και απορρίφθηκαν.

• 255 κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας, οι οποίοι πριν τη χαλάρωση είχαν δοκιμάσει ανεπιτυχώς να εισέλθουν στο στάδιο από άλλες εισόδους, πέραν από αυτές των μαθητικών ή παιδικών εισιτηρίων, εισήλθαν τελικά στο στάδιο από κανονικές εισόδους. Προφανώς αυτό συνέβηκε διότι αυτοί οι 255 φίλαθλοι δεν ήταν ούτε μαθητές, ούτε παιδιά, αλλά ενήλικες που είχαν είχαν στην κατοχή τους παράτυπα, μαθητικό ή παιδικό εισιτήριο διαρκείας.

ε) Από τον επόμενο αγώνα, το σύστημα θα απορρίπτει οποιαδήποτε εισιτήρια διάρκειας ή εισιτήρια αγώνα, τα οποία χρησιμοποιούνται παράτυπα ή από άτομα διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΓΣΠ απευθύνουν έκκληση σε όλους τους κατόχους εισιτηρίου διαρκείας, αλλά και σε όλους όσους προμηθεύονται εισιτήρια για είσοδο στο στάδιο, όπως τηρούν αυστηρά τους κανόνες και εισέρχονται στο γήπεδο από τις εισόδους που αναφέρονται στα εισιτήριά τους ή ανάλογα από τις εισόδους που προορίζονται για μαθητές και παιδιά, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα που φυσιολογικά προκύπτουν από την απόρριψη εισιτηρίων που χρησιμοποιούνται παράτυπα.

Σημειώνεται ότι το σύστημα αναγνωρίζει τους κατόχους εισιτηρίου διαρκείας, που επιχειρούν να εισέλθουν παράτυπα.

στ) Τέλος, αναφέρεται ότι στον αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑΝέα Σαλαμίνα, διατέθηκαν 7136 εισιτήρια, από τα οποία 4711, ήταν κανονικά (ποσοστό 66%), 1653 ήταν μαθητικά (ποσοστό 23%) και τα 772 ήταν παιδικά (ποσοστό 11%). Γίνεται αντιληπτό ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ προχώρησε στην έκδοση των προβλεπόμενων ποσοστώσεων μαθητικών και παιδικών εισιτηρίων, γιατί με βάση τον ΚΟΑ, τα κανονικά εισιτήρια θα πρέπει να είναι το 70%, τα μαθητικά το 20% και τα παιδικά το 10% των εισιτηρίων που εκδίδονται για έναν αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα