ΚΟΑ: Δεν μπορεί να παραπεμθεί στην ΑΔΕΑ ο Κουτσοκούμνης

Το θέμα του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Κωστάκη Κουτσοκούμνη, δεν μπορεί να παραπεμφθεί στην ΑΔΕΑ, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με βάση τα στοιχεία που ζήτησε ο Οργανισμός από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη με επιστολή του ημερομηνία 15/4/2016, και αφού έλαβε απάντηση εμπρόθεσμα, "το ΔΣ σε συνεδρία του ημερομηνία 19/4/2016 εξέτασε το ενδεχόμενο παραπομπής του θέματος στην ΑΔΕΑ,

με βάση τον Περί ΚΟΑ Νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς”.

“Μετά από σχετική νομική γνωμάτευση το θέμα δεν μπορεί να παραπεμφθεί στην ΑΔΕΑ”, σημειώνεται.

Σε ότι αφορά την ενέργεια με τη φανέλα που φόρεσε ο κ. Κουτσοκούμνης στην Τουρκία, ο ΚΟΑ αναφέρει ότι, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δελτίο Τύπου του Οργανισμού, “κρίνεται ως απαράδεκτη και προκλητική για τα αισθήματα όλων των Ελληνοκυπρίων” και το ΔΣ του Οργανισμού “επαναλαμβάνει ότι την καταδικάζει απερίφραστα”.

Επίσης ο ΚΟΑ επισημαίνει ότι “τέτοιες ενέργειες σαφώς και πρέπει να αποφεύγονται”, και σημειώνει πως “στο πλαίσιο αυτό, το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Κουτσοκούμνη, θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη, εναπόκειται στα Σωματεία Μέλη της ΚΟΠ και στον ίδιο”.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα