Κ.Μητσοτάκης: Διαχρονική η συμπαράσταση της Ελλάδας

Επίσκεψη στην Κύπρο, την πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την εκλογή του, που καταδεικνύει τη σημασία, που δίνει στο Κυπριακό, πραγματοποιεί ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 08.30 είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος εξήρε την εθνική ομοψυχία ΕλλάδαςΚύπρου,

η οποία, τόνισε αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ευόδωση των κοινών στόχων.

Περνούμε, είπε, δύσκολη περίοδο με την οικονομική κρίση και στις δύο χώρες και προτεραιότητά μας είναι η υπέρβαση της διεθνούς συγκυρίας.

Για το Κυπριακό ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι εντείνουμε τις προσπάθειες στη διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά χρειάζεται προσοχή, υπέδειξε, να μην επενδύουμε σε υπερβολικές προσδοκίες, μέχρι να δούμε δείγματα γραφής από την Τουρκία.

Η συμπαράσταση της Ελλάδας, τόνισε, είναι δεδομένη, διαχρονική και ολόθερμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το ταξίδι του στην Κύπρο δεν είναι μόνο εθιμοτυπικό, αλλά ουσίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία. Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Παρακολουθούμε, είπε, τις εξελίξεις με συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον για τις οικονομικές επιδώσεις της Κύπρου.

Η Κύπρος, είπε, καταφέρνει να εξέλθει του μνημονίου τους επόμενους δύο μήνες, δυστυχώς όχι και η Ελλάδα, που είναι δέσμια τρίτου μνημονίου και δεν θα ξεφύγει τα επόμενα δύο χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, εξάλλου, ότι είναι απαραίτητη η συμπόρευσης ΕλλάδαςΚύπρου σε μια εποχή, που οι γεωπολιτικές προκλήσεις είναι πάρα πολλές.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης έχει διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στις 12.30 ο Πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στην ατζέντα των επαφών του θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά την παραμονή του στο νησί θα πραγματοποιήσει περιήγηση στο οδόφραγμα της Λήδρας, θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, την Εκκλησία της Φανερωμένης και την ΕΛΔΥΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα