Κληρίδης: Ο Ρίκκος υπέσκαψε το Γ. Εισαγγελέα

Αυστηρή ήταν η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ενώπιον του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο σήμερα συνεδρίασε για την πολύκροτη υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Μιλώντας ενώπιον των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, ο Κώστας Κληρίδης τόνισε ότι ο τρόπος, το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στις 14.4.2015 συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι «το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής διάσκεψης αυτό καθ’ εαυτό ξέφυγε

παντελώς από τα επιτρεπόμενα πλαίσια ούτως ή άλλως και επεκτάθηκε σε εκτόξευση εντελώς αδικαιολόγητων, ανυπόστατων και αναληθών κατηγοριών τόσο εναντίον μου όσο και εναντίον άλλων προσώπων δια την διάπραξη ποινικών αδικημάτων και άλλων παραπτωμάτων».

Έκδηλα», σημειώνει, «σε αντιπερισπασμό στην προηγηθείσα ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έκθεσης του Ποινικού Ανακριτή, με τρόπο ο οποίος καταδεικνύει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τη διαδικασία της ποινικής ανάκρισης την οποία ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως όφειλε να σεβαστεί. Υπέσκαψε ταυτόχρονα τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα και τον θεσμό πέραν από το θεσμό του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως με τους ισχυρισμούς στους οποίους προέβη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα