Ρόλο μεσολαβητή για Ελλάδα αναλαμβάνει ο Νίκος Αναστασιάδης

Πρωτοβουλία διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδραματίζοντας ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας Διεθνών δανειστών, θα επιχειρήσει άμεσα να πραγματοποιήσει επαφές με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, τον Πρόεδρο της ΕΚΤ

Μάριο Ντάγκι, την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Ήδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο σε σχέση με τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για συνομολόγηση συμφωνίας με τους θεσμούς και ενδεχομένως αργότερα απόψε ή και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έχει να διαδραματίσει οποιοδήποτε μεσολαβητικό ή υποβοηθητικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η απάντηση στο ερώτημα σας είναι το τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο. Θα επιχειρήσει να μιλήσει με ξένους ηγέτες, με εκείνους τους επικεφαλής των θεσμών με τους οποίους γίνεται η διαπραγμάτευση".

"Αντιλαμβάνεστε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με τους τρεις θεσμούς και εκεί θα επιχειρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο βαθμό του εφικτού και του δυνατού, να βοηθήσει", κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα