Κλιμακώνουν τα μέτρα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "Ζήνων"

Άκαρπη υπήρξε η συνάντηση της Διεύθυνσης της εταιρείας λεωφορείων Ζήνων στη Λάρνακα με τις συντεχνίες των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ενώ συνεχίζεται η επ΄αόριστον απεργία των εργαζομένων.

Ο ΓΓ της συντεχνίας μεταφορών της ΠΕΟ, Άθως Ελευθερίου, κληθείς από το Ράδιο Πρώτο να σχολιάσει πληροφορίες ότι η εταιρεία θα υποβάλει πρόταση στις συντεχνίες για παραχώρηση

αυξήσεων της τάξης του 1%, αντί 5% που ζητούν οι εργαζόμενοι, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε οποιασδήποτε πρόταση, αν δεν έχει τη συγκατάθεση του Υπουργείου Μεταφορών.

Κατά συνέπεια, είπε, δεν υπάρχει εξέλιξη, η οποία να δικαιολογεί αναστολή των απεργιακών μέτρων. Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, σε σύσκεψη των συντεχνιών με την απεργιακή επιτροπή αποφασίστηκε περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων.

Τη Δευτέρα οι απεργοί εργαζόμενοι στην εταιρεία Ζήνων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών. Θα επιδιώξουν και συνάντηση με τον Υπουργό, Μάριο Δημητριάδη, για να του εξηγήσουν και προσωπικά τις θέσεις τους.

Ακολούθως θα μεταβούν στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, για να ζητήσουν την παρέμβαση της Υπουργού, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Εξάλλου θα μεταβούν και στη Βουλή, όπου θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, για να ενημερώσουν σχετικά τους βουλευτές.

Η Επιτροπή θα ασχοληθεί εκτάκτως με το θέμα και στη συνεδρία θα κληθούν να παραστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Υπουργός Μεταφορών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ζήνων και οι συντεχνίες των εργαζομένων. Δεν αποκλείεται στη συνεδρία να παραστεί και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, Αντώνης Αντωνίου.

Γενικότερα το σύστημα των δημοσίων μεταφορών αναμένεται να απασχολήσει σε μεταγενέστερο στάδιο και συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία θα κατέλθουν την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ΕΜΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα