Ν.Κλεάνθους: Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα στο Κυπριακό

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία να μην πορευθεί προς τα Ηνωμένα Έθνη χωρίς να έχει αποτυπώσει την πραγματικότητα και την αλήθεια", τόνισε το μέλος της Συμβουλευτικής ομάδας του διαπραγματευτή για το Κυπριακό, Νίκος Κλεάνθους.

Μετά τον Πόλυ Πολυβίου, ακόμα ένα μέλος της Συμβουλευτικής ομάδας του διαπραγματευτή, επισημαίνει την αναγκαιότητα να δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση σε σχέση με την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ΄ ανάγκη κάτι αρνητικό.

Απογοητευμένος από τις

εξελίξεις αλλά και την σκλήρυνση της στάσης της τ/κ πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρουσιάστηκε στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο Νίκος Κλεάνθους.

Ο κ. Κλεάνθους σημείωσε ότι όλη η συμβουλευτική ομάδα, διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις ελεύθερα και με τον τρόπο αυτό εξαντλούν τη συνεισφορά τους ως συμβουλευτικό σώμα, ενώ τόνισε ότι τα μηνύματα φτάνουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους «γίνεται μια προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα δείχνουν ότι παραμένουν αξεπέραστα τα μεγάλα ζητήματα που κάνουν βιώσιμη τη λύση όπως η ασφάλεια, η παραμονή στρατευμάτων, οι εγγυήσεις και το εδαφικό.

Η δική μας πλευρά, τόνισε ο κ. Κλεάνθους, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να οδεύσει προς τα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς πρώτα να έχουμε αποτυπώσει την πραγματική εικόνα και την αλήθεια σε σχέση με την κατάσταση των πραγμάτων.

Σημείωσε εξάλλου ότι «κανένας δεν είπε ότι είμαστε κοντά σε λύση, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ούτε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».

Σε σχέση με τη δημοσιοποίηση των θέσεων και των απόψεων των μελών της συμβουλευτικής ομάδας, ο κ. Κλεάνθους ξεκαθάρισε ότι «ο ρόλος μας δεν είναι αυτός. Θα πρέπει να υπάρχουν όρια στην ομάδα. Σε μια εποχή όπου η απαξίωση γιγαντώνεται, δεν πρέπει να πλήττουμε την εθνική μας υπόθεση». Σημείωσε δε ότι δεν έχει κανένα λόγο να δημοσιοποιεί τις απόψεις του.

«Αλίμονο μας αν υπάρξει προτεινόμενη λύση που θα την απορρίψει ο λαός», σημείωσε με νόημα το μέλος της Συμβουλευτικής ομάδας του διαπραγματευτή στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα