Κίτρινος συναγερμός για επερχόμενη καταιγίδα και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα, Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί. Η προειδοποίηση έχει ισχύ μέχρι αύριο στις 05.00 τα ξημερώματα.

Η προειδοποίηση αφορά ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι και, όπως επεξηγείται, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές.

Καλό θα ήταν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις μας και ειδικότερα στο οδικό δίκτυο.

Το απόγευµα ο καιρός

θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα όµως, δυνατό να ενισχύονται στα 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε αναµένονται και πάλι βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα, στις περισσότερες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα, στα προσήνεµα παράλια ή και ορεινά και σε καταιγίδα, πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 16 στα δυτικά, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο αρχικά αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αλλά σύντοµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, για να καταστεί µερικώς συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο λίγων ελαφρών βροχών. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα