Στον πυρετό "εκλογών" τα κατεχόμενα

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των μελών του ΚΕΕ για τον καταρτισμό της λίστας υποψηφίων «βουλευτών» εν όψει των «εκλογών» της 7ης Ιανουαρίου είναι το κύριο θέμα των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα. Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΚΕΕ έγινε το Σάββατο, όπως και στο ΡΤΚ, αλλά η καταμέτρηση στο κόμμα Εθνικής Ενότητας έγινε με το χέρι και λόγω των πολλών χιλιάδων μελών που ψήφισαν, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι. Αναφορά γίνεται, επίσης, σε θέματα

από το αστυνομικό δελτίο, τη μη συντήρηση μέρους των τειχών της Αμμοχώστου κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Καμία έκπληξη ούτε στο ΚΕΕ», γράφει ότι περισσότερα από 7.000 μέλη του ΚΕΕ ψήφισαν το Σάββατο για τη λίστα των υποψηφίων «βουλευτών» και η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε χθες. Αλλού γράφει ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις για την ανακοίνωση περί πληθυσμού, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση ότι ο αριθμός αφορούσε μόνο όσους ζουν στο ψευδοκράτος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στον φάκελο του Ρεζά Ζαράμπ, που θα εκδικασθεί στις ΗΠΑ (για παραβίαση του εμπάργκο με το Ιράν και ξέπλυμα μαύρου χρήματος), περιλαμβάνονται και στοιχεία που αφορούν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν πέρασαν όσοι επέστρεψαν», ασχολείται επίσης με τη λίστα των υποψηφίων «βουλευτών» του ΚΕΕ και γράφει ότι όσοι είχαν φύγει παλιά από το κόμμα, ιδρύοντας άλλο και επέστρεψαν σε αυτές τις «εκλογές» ως υποψήφιοι, τα μέλη του ΚΕΕ δεν τους ψήφισαν. Στο άλλο θέμα αναφέρεται σε φοβερό τροχαίο ατύχημα χθες βράδυ στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Μιας Μηλιάς και πως ο οδηγός του οχήματος που ανατράπηκε, τη γλίτωσε φτηνά.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το ΚΕΕ αρχίζει χωρίς προβλήματα», γράφει ότι εκτός λίστας του ΚΕΕ έμειναν δύο νυν «βουλευτές». Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του «αριστίνδην υποψηφίου» του ΡΤΚ και τέως προέδρου του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, Φικρί Τόρος, ο οποίος ανέφερε ότι βρέθηκε το κοινό σημείο των ιδεών και απόψεων με το κόμμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο πρώην «πρόεδρος» της ομοσπονδίας αθλητισμού για ανάπηρους, Μουσταφά Καμαλί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν αποπληρώθηκαν δάνεια 850 εκ. ΤΛ», γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας» αύξηση 8,26% για το 2016 σημειώθηκε στα μη αποπληρωθέντα δάνεια σε τράπεζες στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην «πύλη της θάλασσας» των τειχών της Αμμοχώστου και γράφει ότι οι «αρμόδιες υπηρεσίες» δεν προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρησή της. Αλλού γράφει ότι το ένα από τα δύο εγκαταλειφθέντα νεογέννητα πρόκειται σε λίγο να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία πέρασε από τους απαραίτητους ελέγχους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Καημός για να τα βγάλουν πέρα!», αναφέρεται σε έρευνα της συντεχνίας KTAMS για τα έξοδα μιας τετραμελούς οικογένειας σε σχέση με τον κατώτερο μισθό και τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει. Αλλού γράφει ότι το ΚΕΕ «κοιμήθηκε, ξύπνησε, μέτρησε» και δημοσιεύει φωτογραφίες από άτομα που ήταν στην καταμέτρηση των ψήφων των μελών του ΚΕΕ για τον καθορισμό της λίστας υποψηφίων «βουλευτών» και κοιμούνταν, με το σχόλιο ότι η καταμέτρηση έγινε με το χέρι και αυτό το πρότεινε το κόμμα που υποστηρίζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται αναλυτικά στη λίστα των υποψηφίων «βουλευτών» του ΚΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα