Κίνα-Φιλιππίνες για την κούπα και... το Ρίο!

Η Κίνα του Γιάννη Χριστόπουλου και οι Φιλιππίνες θα μονομαχήσουν στον τελικό του Πανασιατικού, μετά τις νίκες τους στους ημιτελικούς. Στο Προολυμπιακό Ιραν και Ιαπωνία.ίνα και Φιλιππίνες... επέζησαν από τους ημιτελικούς του Πανασιατικού και θα μονομαχήσουν για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της Ασίας, ενώ στον τελικό του Σαββάτου (3/10, 15:30) θα διεκδικήσουν επίσης το απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Ρίο!

Η οικοδέσποινα Κίνα, που έχει βοηθό προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο, νίκησε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό το Ιράν (70-57) και εκθρόνισε την παρέα του Χαντάντι (16π.), που ήταν κάτοχος του τίτλου. Πρώτος σκόρερ των Κινέζων ήταν ο Γι με 13 πόντους (8ριμπ.).

Στον έτερο ημιτελικό, οι Φιλιππίνες του Αντρέι Μπλάτσε επικράτησαν κόντρα στην Ιαπωνία (81-70), με τον σταρ των Φιλιπιννέζων να έχει 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, με τον Ουίλιαμ να προσθέτει 20 πόντους. Από πλευράς Ιαπώνων ο Χιεζίμα είχε 28 πόντους.

Ο νικητής του τελικού Κίνας-Φιλιππίνες θα πάει απευθείας στο ολυμπιακό τουρνουά, ενώ ο ηττημένος, μαζί με Ιράν και Ιαπωνία θα συμμετάσχουν σε Προολυμπιακό τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα