Κιλιτσντάρογλου: Χύσαμε αίμα για την Κύπρο, έχουμε ήρωες

“Αν συνεχίσουμε έτσι αυτοί θα δώσουν και την Κύπρο”, δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικρίνοντας της τουρκική κυβέρνηση για την πολιτική της στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στην έναρξη της Συνόδου των Επαρχιακών Προέδρων του κόμματός του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ την παράδοση ενός μεγάλου μέρους της Κύπρου στους Ε/Κ.

“Προκαλώ την προσοχή του Μπιναλί Γιλντιρίμ, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στην

Κύπρο. Πήραμε την Κύπρο, το CHP έγραψε εθνική ιστορία στον Πενταδάκτυλο, στην Μεσόγειο, εκεί έχουμε τους ήρωες μας, χύσαμε αίμα για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας. Τώρα εσύ θα πας και θα παραδώσεις ένα μεγάλο μέρος στης Κύπρου σε αυτούς. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης του CHP είπε ακόμη: “Η Τουρκία γιατί πήγε στην Κύπρο; Επειδή εκεί οι συμπατριώτες μας δολοφονούνταν είτε ήταν μεγάλοι ή παιδιά, γυναίκες ή άντρες. Μετά πήγαμε στην Κύπρο και τί έγινε; Έγινε ειρήνη. Μήπως έσπασε κανείς τη μύτη του έστω μετά από αυτό; Όχι. Τώρα τί υποχωρήσεις μπορούμε να κάνουμε; Ήρθαν με το σχέδιο Ανάν, η Τ/κ πλευρά το δέχτηκε, η Ε/κ το απέρριψε. Τελείωσε αδελφέ μου, τί παζαρεύεις πλέον. Σε ποιον και τί θα δώσεις εσύ; Αυτό δεν το δεχόμαστε”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα