ΚΕΒΕ:Δυσαρέσκεια για τις απεργιές σε ουσιώδεις υπηρεσίες

Την έντονη δυσαρέσκεια του αλλά και την ανησυχία του, εξέφρασε το ΚΕΒΕ, με αφορμή την απεργία των νοσηλευτών και την εξαγγελία των Πλοηγών της Αρχής Λιμένων Κύπρου για επ’ αόριστον απεργία στο Λιμάνι Λεμεσού καθώς και τις διαφαινόμενες τάσεις για απεργιακά μέτρα και από άλλες ομάδες εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο

δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΚΕΒΕ Φειδία Πειλίδη «Είναι απαράδεκτο μικρές ομάδες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, των οποίων οι θέσεις εργασίας είναι απόλυτα διασφαλισμένες, χωρίς να επιδεικνύουν καμία ευαισθησία στα προβλήματα που προκαλούν, να προσφεύγουν με τη μεγαλύτερη ευκολία σε απεργιακά μέρα προκαλώντας, αχρείαστη ταλαιπωρία στους πολίτες, τεράστιες ζημιές στην οικονομία, πλήττοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ετσιθελισμός και οι εμμονές μερίδας εργαζομένων δεν μπορούν μονίμως να βάζουν φρένο στις οποιεσδήποτε προσπάθειες για εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους, υποβάλλοντας αιτήματα, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τις δυνατότητες του εργοδότη τους, που είναι το κράτος, έχοντας την απαίτηση να το πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι πολίτες.

«Έφτασε επιτέλους η στιγμή να προχωρήσει η ψήφιση της νομοθεσίας για ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελάχιστη προστασία του κράτους και των πολιτών. Είναι αδιανόητο να επαφίεται στην καλή διάθεση των συντεχνιών των εργαζομένων το να διαθέσουν το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία αυτών των υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Πειλίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, απαντώντας σε ερώτηση για δήλωση του ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ περί ποινικών διώξεων και για περαιτέρω μέτρα, ανέφερε ότι αυτό δείχνει την αντίληψη που έχουν ορισμένες ομάδες, "οι οποίες μπορούν να εκβιάζουν την κοινωνία και την χώρα ολόκληρη", για το πώς αντιμετωπίζουν τα θέματα.

«Αν το να ταλαιπωρείς τους ασθενείς ή τους οποιουδήποτε είναι θέμα νομικό, νομίζω επαφίεται στην κρίση του συνόλου πλέον να καταλάβει και να αντιληφθεί πώς σκέφτονται και συμπεριφέρονται. Εδώ έχουμε νοσοκομεία και ανθρώπους των οποίων η υγεία τίθεται σε κίνδυνο, και συζητούμε κατά πόσο θα πρέπει να πάμε μέσα από διαδικασίες νομικές να ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επαφίεται αυτό το πράγμα στην καλή θέληση του οποιουδήποτε και το θέμα πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά, και πως κράτος, πολιτικά κόμματα και Κυβέρνηση οφείλουν να πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
τι λεει το κεβε για νοσηλευτες
Τυχαία Θέματα