Κερδίζει και αγκαλιάζει τον τίτλο!

ΑΠΟΕΛ
Ένα από τα καθοριστικότερά του παιγνίδια για τη μάχη του τίτλου δίνει η ομάδα του Κρίστιανσεν κόντρα στον Απόλλωνα

Οι βάσεις για την κατάκτηση του 5ου σερί τίτλου μπήκαν προ πολλού από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά σήμερα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον μεγάλο του φετινό στόχο.

Τα πράγματα είναι απλά. Με νίκη στο Τσίρειο (16:00) απέναντι στον Απόλλωνα θα γίνει το μεγαλύτερο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, αφού αφενός ο ΑΠΟΕΛ

θα θέσει νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου τον σημερινό του αντίπαλο και αφετέρου θα επαναφέρει τη διαφορά ασφαλείας εννέα βαθμών από την ΑΕΚ που ανήλθε χθες στη 2η θέση. Και θα απομένουν 15 διαθέσιμοι βαθμοί, για να διαχειριστεί την κατάσταση ο ΑΠΟΕΛ.

Για να πάρει σήμερα το ζητούμενο, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Πάντα οι επισκέψεις του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από τον πρόσφατο αγώνα στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Και σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο αν υπολογίσουμε ότι η ομάδα του Κρίστιανσεν πάει λαβωμένη στη συμπρωτεύουσα. Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα έμειναν εκτός αποστολής οι Εμπεσίλιο και Μερκής (ήταν βασικοί), όπως και οι Αλωνεύτης, Εφραίμ και Βινίσιους.

Πρόκειται για σημαντικές απουσίες που περιορίζουν τις επιλογές του προπονητή, ειδικά για τα φτερά της επίθεσης. Αναγκαστικά οι Βάντερ και Γιαννιώτας θα καλύψουν τις δύο πτέρυγες, εκτός και αν προτιμηθεί ο Μπαράλ, επιλογή που θα θεωρηθεί έκπληξη λόγω της μέχρι τώρα προσφοράς του Ισπανού.

Την θέση του Μερκή θα πάρει ο Αστίθ και μαζί με τον Νικόλα Ιωάννου θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά και δεξιά θα διατηρηθούν οι Λάγο και Μιλάνοφ, όπως και οι Μοράις, Κάνιας και Μπερτόλιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πιέρος, ο οποίος θα περιμένει να τροφοδοτηθεί σωστά από τους Βάντερ και Γιαννιώτα.
1.300 οπαδοί στο Τσίρειο

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα έχουν στο πλευρό τους τη στήριξη 1.300 οπαδών. Τόσα ήταν τα εισιτήρια που αναλογούσαν στους «γαλαζοκίτρινους», τα οποία εξαντλήθηκαν.

Στην Κοπεγχάγη με 2.5 εκατομμύρια ο Πιέρος!
Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σίριαλ, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Το ότι αυτή είναι η τελευταία σεζόν του Πιέρου Σωτηρίου με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ ήταν γνωστό. Χθες φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε η επόμενη ομάδα που θα αγωνιστεί.

Και αυτή θα είναι η Κοπεγχάγη. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Δανίας δελέασε τόσο τον ποδοσφαιριστή όσο και τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» με την προσφορά που έκανε.

Ο ΑΠΟΕΛ θα βάλει στα ταμεία του 2.5 εκατομμύρια ευρώ συν ένα ποσό ως μπόνους σε περίπτωση που προκριθεί η Κοπεγχάγη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο 24χρονος επιθετικός θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στην πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το πολυετές συμβόλαιο που τον περιμένει.

Ο Πιέρος εξαργυρώνει τη φανταστική χρονιά που διανύει με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, όπου σκόραρε 18 γκολ στο πρωτάθλημα, 5 στην Ευρώπη και 1 στο κύπελλο, καταγράφοντας 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα