Κένυα: Σφαγιάστηκαν 5 απειλούμενοι προς εξαφάνιση ελέφαντες

Ο σάλος που προκλήθηκε για τον σκοτωμό του λιονταριού Cecil στη Ζιμπάμπουε, περιθωριοποίησε τη σφαφή πέντε απειλούμενων προς εξαφάνιση ελέφαντες.

Συγκεκριμένα, λαθροκυνηγοί σκότωσαν τη Δευτέρα το βράδυ πέντε ελέφαντες οι οποίοι βρίσκονταν στο «Tsavo West National Park» της Κένυας. Τα σκοτωμένα ζώα εντοπίστηκαν την Τρίτη το πρωί, και ήταν ενήλικας θηλυκιά με τέσσερις απογόνους της.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πολλοί δεν κάλυψαν το σημαντικό αυτό γεγονός, καθώς την ίδια στιγμή οι ελέφαντες απειλούνται πολύ περισσότερο από τα

λιοντάρια λόγω των λαθροκυνηγών. Μάλιστα, οι χαυλιόδοντές τους πωλούνται στην Ασία περισσότερο από $ 1,000.

Όπως οι Κενυάτες ερευνητές αναφέρουν, οι λαθροκυνηγοί διέσχισαν τα σύνορα από τη γειτονική Τανζανία, και αφού έσφαξαν τους ελέφαντες έκοψαν τους χαυλιόδοντές τους. Αργότερα, με μοτοσικλέτα επέστρεψαν στη βάση τους που τους καθιστά δύσκολο να εντοπιστούν.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, η λαθροθηρία των ελεφάντων έχει αυξηθεί λόγω της ζήτησης για ελεφαντόδοντο στην Ασία. Μεταξύ των ετών 2010 και 2012, οι λαθροκυνηγοί σκότωσαν περισσότερους από 100,000 αφρικανικούς ελέφαντες.

Πηγή: washingtonpost.com

Keywords
Τυχαία Θέματα