Κεντρικές Φυλακές: Αυτοκτονίες, αποδράσεις, γεγονότα ...

Στο επίκεντρο βρέθηκαν σήμερα γι' μια ακόμη φορά οι Κεντρικές Φυλακές. Αφορμή, ο αιφνίδιος θάνατος 18χρονου κρατούμενου, μέσα στο κελί όπου κρατείτο με τον θείο του.

Ο 18χρονος, είχε βεβαρημένο ιστορικό κλοπών και διαρρήξεων, άνω των 50 σε αριθμό.

Φως στα αίτια του θανάτου του θα δώσει αύριο η νενομισμένη νεκροτομή την οποία θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους στο ΓΝ Λευκωσίας.

Πληροφορίες που θέλουν τον άτυχο νεαρό

να έχασε την ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής. Πρώτη εικόνα για τα αίτια του θανάτου είναι η εισρόφηση εμετού.

Νεκρός στο κελί του 18χρονος- Υπόθεση αιφνίδιου θανάτου

Εξάλλου πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο 18χρονος προτού καταδικαστεί ήταν χρήστης ναρκωτικών. Ενόσω εξέτιε την ποινή του αναφέρουν ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Κατά την έρευνα που έγινε στο κελί του το πρωί που εντοπίστηκε νεκρός δεν εντοπίστηκαν ίχνη ναρκωτικών ή άλλων ουσιών, παρά μόνο ο ίδιος να κείτεται σε λίμνη από εμετούς.

Πυρά από ΑΚΕΛ και επιτελείο Λιλλήκα

Βολές εξάλλου εξαπολύει με ανακοίνωση του τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, με αφορμή τον θάνατο του νεαρού.

Το ΑΚΕΛ με γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει:

"Άλλος ένας θάνατος σημειώθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. Για άλλη μια φορά εγείρονται σοβαρά ερωτήματα. ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 18χρονος. ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές. Γιατί ο 18χρονος δεν βρισκόταν στην πτέρυγα κράτησης νεαρών αφού ακόμα ήταν υπόδικος και δεν έχει καταδικαστεί; Γιατί βρισκόταν σε κελί της πτέρυγας καταδίκων;"

Το επιτελείο Γ.Λιλλήκα σε γραπτή ανακοίνωση επίσης, λέει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, δείχνουν ότι ο θάνατος νεαρού υπόδικου εντός των Κεντρικών Φυλακών, οφείλεται σε εισρόφηση εμεσμάτων και αποκλείεται οποιαδήποτε εγκληματική ή άλλη ενέργεια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι επιβάλλεται η υπόθεση να εξεταστεί σε βάθος», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία συμπληρώνει ότι «Με δεδομένο ότι άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια, προτείνουμε και μέσα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα, την σύσταση ομάδας επιστημόνων η οποία να διαμορφώσει άμεσα και μακροπρόθεσμα υλοποιήσιμες προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των Κεντρικών Φυλακών και του σωφρονιστικού μας συστήματος γενικότερα.

Ταυτόχρονα αναμένουμε και πλήρη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού υπόδικου καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε το μοιραίο για τον 18χρονο».

Η χρονιά που πέρασε στις Κεντρικές σε γεγονότα

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που το σωφρονιστικό μας ίδρυμα γίνεται πρώτο θέμα, αφού αρκετές ήταν οι φορές που απασχόλησε φέτος την κοινή γνώμη.

Φεβρουάριος 2017: Ναρκωτικά και αναβολικά εντοπίστηκαν σε πτέρυγα των Κεντρικών.
Μάρτιος 2017: Δεσμοφύλακας είχε στην κατοχή του καλάσνικοφ, κάνναβη και κοκαΐνη.
Μάρτιος 2017: Πυροβολισμοί μετά από απόδραση κρατουμένου.
Απρίλιος 2017: Απόδραση με αποτέλεσμα 3 δεσμοφύλακες να τεθούν σε διαθεσιμότητα αφού εντοπίστηκε σε κατάσταση «αθόρυβου» το σύστημα συναγερμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα