Κενάν Αγιάζ: Φοβάμαι ότι στο παιχνίδι θυσίας των Κούρδων, μπαίνει και η Κύπρος

Ο Κούρδος διανοούμενος αγωνιστής Κενάν Αγιάς, μέσα από τις κεντρικές φυλακές μιλά στη «Σ», ενώ προετοιμάζεται για το Εφετείο που θα γίνει στις επόμενες 25 ημέρες και θα κρίνει ουσιαστικά τη ζωή του. Βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε εναντίον του η Γερμανία σε συνεννόηση με την Τουρκία, συνελήφθη στις 15 Μαρτίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Την περασμένη Τετάρτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε όπως τον παραδώσει στους Γερμανούς υπό τον όρο αυτοί να μην τον παραδώσουν στην Τουρκία και να του

επιτρέψουν να εκτίσει την πιθανή ποινή του στην Κύπρο. Όροι που επί της ουσίας, δεν έχουν κανέναν δεσμευτικό τύπο και άρα θέτουν εν αμφιβόλω την ασφάλεια της ζωής του Κ. Αγιάς ο οποίος όπως εξηγεί και παρακάτω θεωρεί δεδομένο ότι αν οι κυπριακές αρχές τον παραδώσουν, θα βρεθεί στα χέρια των Τούρκων.

Γιατί πιστεύει ότι τον κυνηγούν οι Γερμανοί και οι Τούρκοι; Ποιες είναι οι προσδοκίες του από το Εφετείο και ποιο μήνυμα στέλνει στον κυπριακό και τον κουρδικό λαό μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα