ΚΕ:Αρχές Απριλίου το κοινωνικό δείπνο - Μπαράζ επαφών σε ΗΠΑ

Αμερικάνους δημοσιογράφους και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο κυπριακό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις ΗΠΑ, ενώ είχε και επαφές με Αμερικάνους Αξιωματούχους.

Σε παρέμβασή του στις Τομές στα Γεγονότα ο ΚΕ κληθείς να απαντήσει για την συνάντηση ΚύπρουΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο και το τι γίνεται με μια ενδεχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Τράμπ,

ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε, ότι αποτελεί γεγονός το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της νέας κυβέρνησης για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ιδιαίτερο αυτό ενδιαφέρον προσεγγίζεται είπε ο ΚΕ σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο ρόλος που μπορεί να αναλάβει η χώρα μας ανέφερε ο κ.Χριστοδουλίδης, θα είναι αναβαθμισμένος.

Μια τέτοια συνάντηση θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα είπε, συμπληρώνοντας ότι γίνονται διπλωματικές επαφές για επίτευξη αυτής της συνάντησης.

Συναντήσεις εντωμεταξύ είχε και με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να απαντήσει στο πως αντιμετωπίζουν τις τουρκικές απειλές σημείωσε ότι είναι διαχρονική η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, κάτι που είναι σημαντικό και εκδηλώθηκε πρόσφατα από παρόμοιες ενέργειες της Τουρκίας. Η ΚΔ ενεργεί στην βάση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, που πρέπει να είναι από όλους σεβαστά, σημείωσε.

Τώρα, αναφορικά με το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις καθώς και το αν έχουν αποφασιστεί σχετικές ημερομηνίες, ο ΚΕ είπε πως το δείπνο θα γίνει στις αρχές Απριλίου. Όταν και εφόσον αρχίσουν οι συνομιλίες, θα προβάλλονται τέτοιες θέσεις που δεν θα ξεφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου στην βάση των αρχών, είπε ο κ.Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα