ΚΕ: Κοινή πεποίθηση η απομάκρυνση της Τουρκίας από Ε.Ε.

Στα τρία επίπεδα επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον κοινή πεποίθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ε.Ε. και θα πρέπει να υπάρξει μείωσή των κονδυλίων για την προεντιαξιακή της βοήθεια. Όπως εξήγησε, αναμένονται σήμερα οι δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να συνοψίσει

τα συμπεράσματα.

«Πλέον, η Ε.Ε., πέραν των διακηρύξεων και συμπερασμάτων, στέλνει ένα πιο συγκεκριμένο μήνυμα προς τον Ερντογάν. Τα ευρωπαϊκά κράτη ζήτησαν συγκεκριμένα μέτρα, καθιστώντας ξεκάθαρο στην Άγκυρα ότι δεν είναι αποδεκτή η συμπεριφορά της».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εγκλωβισμένων και στην απαράδεκτη στάση των κατοχικών αρχών, σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια από τον ΠτΔ προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Όσον αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Βοηθού Γενικού Γραμματέα κ. Φελτμάν στην Κύπρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως αυτή αναμένεται περί τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου. «Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα της ετοιμότητας των Ηνωμένων Εθνών και ο δεύτερος σχετίζεται και με την τεχνική μελέτη και αναθεώρηση της ειρηνευτικής δύναμης Κύπρου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα