ΚΕ για διαρροές: Κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα

«Κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δημιουργούν προβλήματα στην επίτευξη εθνικών στόχων», σημείωσε με έντονο ύφος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με τον χάρτη που θα καταθέσει η ε/κ πλευρά.

Με ξεκάθαρες μομφές κατά πολιτικών οι οποίοι επιλέγουν να διαρρέουν πληροφορίες, ο κ.Χριστοδουλίδης κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες για να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια

που γίνεται για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «από το 1976 που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, ενδεχομένως είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο παρά ένα της ανταλλαγής χαρτών και κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε ότι κατά την πρωινή συνάντηση έγινε ανασκόπηση των συζητήσεων σε σχέση με τη Διακυβέρνηση και το Περιουσιακό.

Όπως είπε, υπήρξε συμφωνία στο ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα γίνεται η τροποποίηση του συντάγματος.

Σε άλλα ζητήματα θα εργαστούν το απόγευμα εμπειρογνώμονες και διαπραγματευτές, ενώ στις 17.45 θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τους διαπραγματευτές στους ηγέτες σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Ακολούθως, θα γίνει συνάντηση για το εδαφικό και μετά θα γίνει η ανταλλαγή χαρτών από τις δυο πλευρές. Αφού γίνουν αυτά, οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν με τα υπόλοιπα εκκρεμούντα θέματα. Τους χάρτες θα κρατήσει ο ΟΗΕ, όπως ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ήταν κάθετος σε σχέση με τη θεματολογία της Διάσκεψης για την Κύπρο, τονίζοντας ότι μοναδικό θέμα είναι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Δεν θα γίνεται παράλληλα, τίποτα άλλο παρά συζήτηση για τα ζητήματα αυτά, σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα