Κάθε χρόνο εκεί και με απαιτήσεις

Η αρχή έγινε το 2008, όταν η Ανόρθωση προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ήταν σαν όνειρό, αφού μια κυπριακή ομάδα μπήκε στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα!


Στη συνέχεια, όμως, ο ΑΠΟΕΛ μάς το έκανε συνήθεια με τις προκρίσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα. Με κορυφαίες παρουσίες του όταν έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά το 2012, όταν αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ να μην ξεχνάμε την περσινή πορεία του στους

ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όταν έφτασε μέχρι και τους 16. Ο ΑΠΟΕΛ, χωρίς υπερβολή, κατάφερε να κερδίσει την ευρωπαϊκή στόφα. Πλέον είναι ο πιο μεγάλος του στόχος. Άλλωστε στους ομίλους κερδίζεις τη φήμη και τα λεφτά.
Φυσικά προκρίσεις σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχαν ΑΕΚ, ΑΕΛ και Απόλλων.
Σίγουρα η ομάδα που κρατά ψηλά τη σημαία της Κύπρου τα τελευταία χρόνια είναι ο ΑΠΟΕΛ, με τις συνεχόμενες παρουσίες του. Πλέον η Κύπρος μπήκε στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν είναι άγνωστη.
Ο στόχος και η επιδίωξη όλων μας είναι να υπάρξει συνέχεια και στη φετινή σεζόν. Η ευχή μας είναι να τα καταφέρει ξανά ο ΑΠΟΕΛ και φυσικά αυτήν τη φορά και η ΑΕΚ, η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας. Ήδη η ΑΕΚ και η ΑΕΛ έκαναν το πρώτο βήμα, αφού μετά το 5-0 (Λίνκολν ) και το 0-4 (Σεντ Τζόζεφς ) αντίστοιχα που πέτυχαν, βρίσκονται και με τα δύο πόδια στον Β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ.
Σίγουρα στη συνέχεια θα είναι τα πιο δύσκολα. Όμως αισιοδοξούμε ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη και ευχόμαστε να κλείσουν θέση όλες μας οι ομάδες μας στους ομίλους.
Κάθε χρόνο πρέπει να είμαστε εκεί ως κυπριακό ποδόσφαιρο και με περισσότερες απαιτήσεις. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας αυτός. Διότι πλέον κερδίζεις τον σεβασμό και την αναγνώριση.
Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό. Το θετικό είναι ότι οι όμιλοι αποτελούν μεγάλο στόχο, πέρα από τον ΑΠΟΕΛ, και για τις υπόλοιπες ομάδες μας. Δεν αρκούνται πλέον στις καλές παρουσίες, κάτι που ίσχυε στο παρελθόν. Υπάρχουν πλέον μεγάλες απαιτήσεις και εκεί όλοι ποντάρουμε. Με πείσμα και θέληση οι ομάδες μας να δώσουν τη μεγάλη μάχη. Θέλουμε τη «βαλίτσα» και φέτος να πάει αρκετά μακριά. Μακάρι όλες οι ομάδες μας να είναι καλοτάξιδες.
Βήμα, βήμα και με υπομονή. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή. Τα πρώτα παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία στους προπονητές να αξιολογήσουν καλύτερα τις ομάδες τους και να διορθώσουν κάποια πράγματα στην πιο δύσκολη συνέχεια.
Να ευχηθούμε, λοιπόν, κάθε επιτυχία στις ομάδες μας και να κουνήσουμε τα σεντόνια, που είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα