Καθάρισε νωρίς και βλέπει ντέρμπι

Χωρίς προβλήματα η ομάδα του Ιντιακέθ ξεπέρασε το εμπόδιο της Δόξας και επικεντρώνεται στο ματς με τον Απόλλωνα

ΑΕΚ 2
(6΄ Ορτίθ, 51΄ αυτ. Σεράν)
ΔΟΞΑ 0

Με ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δόξας και να πετύχει τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμα ματς. Ένα γκολ του Ορντίθ στο 6ο λεπτό και ένα αυτογκόλ του Σεράν Πόλο στο 51ο, ήταν αρκετά

για τους Λαρνακείς να ξεπεράσουν το εμπόδιο της μαχητικής Δόξας.

Η ομάδα του Ιντιακέθ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έπαιξε όσο χρειαζόταν για να αποφύγει τις παγίδες του αντιπάλου και πλέον επικεντρώνεται στο δύσκολο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, την ερχόμενη Κυριακή.

Από νωρίς τις βάσεις
Στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα η Δόξα ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο, πιέζοντας αρκετά ψηλά την ΑΕΚ. Ωστόσο οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στο 6' άνοιξαν το σκορ, διώχνοντας ταυτόχρονα και το άγχος. Το τέρμα ήρθε από συνεργασία τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Ο Λαμπάν βρήκε τον Άλβες. Αυτός κατέβασε την μπάλα με το στήθος στον Τομάς, ο οποίος με τη σειρά του έβγαλε τη διαγώνια μπαλιά στον Ορτίθ, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΚ. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 34χρονου Ισπανού αμυντικού με τη φανέλα της ΑΕΚ στην τριετή μέχρι τώρα παρουσία του.

Το τέρμα άλλαξε σαφώς την εικόνα του αγώνα. Η ΑΕΚ ανέλαβε τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν αρκετά αργός. Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα της Δόξας ήταν εκείνη που ήταν περισσότερο δημιουργική, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Από την άλλη η ΑΕΚ έδωσε χώρο, ενώ το παιχνίδι της συνέχισε σε αργό ρυθμό.

Η εικόνα αυτή δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιώργου Νικολάου για το πρώτο ημίχρονο. Έτσι η ΑΕΚ με το τέρμα που σημείωσε ο Ορτίθ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα του 1-0.

Το κλείδωσε νωρίς
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η ΑΕΚ βρήκε το γρήγορο γκολ και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο χωρίς να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια.

Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε φάουλ στο 51ο λεπτό από αριστερά. Ο Λαμπάν έστειλε την μπάλα στην περιοχή και ο Σεράν Πόλο στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σημείωσε αυτογκόλ για το 2-0. Κάπου εκεί τα πράγματα έγειραν για τα καλά με το μέρος της ΑΕΚ, η οποία μέχρι το φινάλε του αγώνα έκανε σωστή διαχείριση.

Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να μπει ξανά στο κόλπο διεκδίκησης κέρδους και συνάμα έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ο Ιντιακέθ μάλιστα θέλησε να αποσύρει σχετικά νωρίς παίκτες που υπό κανονικές συνθήκες θα άφηνε στην ενδεκάδα, προκειμένου να τους έχει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους την Κυριακή. Λίγα πράγματα από τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, ελάχιστες οι φάσεις που δημιουργήθηκαν από τις δύο ομάδες. Φυσιολογικά το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Γ. Νικολάου
Κίτρινες: /Πουτζουρής, Δημητρίου

ΑΕΚ: Mίνιο, Ορτίθ, Μόισοφ, Χαραλάμπους, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Τομάς (70΄ Εγγλέζου), Λαρένα, Χαραλαμπίδης, Ακοράν, Τρισκόφσκι (76΄ Άλβες).
Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Σεράν, Πουτζιουρής, Δημητρίου, Ρούντι, Ρεδόνδο, Γκόμες, Περάλτα, Παγιές, Εντμάρ.

Το φιλμ του αγώνα
4΄ Εκτέλεση φάουλ για τη Δόξα με τον Γκόμες, η μπάλα κατέληξε με τον Μίνιο να πέφτει στη γωνία του.
6΄ 1-0. Πρώτη επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ και ήρθε το τέρμα. Ο Λαμπάν βρήκε τον Άλβες, ο οποίος κατέβασε την μπάλα με το στήθος στον Τόμας. Αυτός αμέσως διαγώνια βρήκε τον Ορτίθ, ο οποίος με σουτ έγραψε το 1-0.
17΄ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λαρένα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Χαραλαμπίδη να δοκιμάζει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει το εξωτερικό μέρος των δικτύων.
44΄ Ο Λαμπάν εκτέλεσε φάουλ για την ΑΕΚ, με τον Χαραλάμπους να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω.
51΄ 2-0 Ο Λαμπάν εκτέλεσε φάουλ και ο Σεράν στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της δικής του εστίας.
75΄ Ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Νέγκρι.

«Πήραμε αυτό που θέλαμε»
Την ικανοποίησή του για τη νίκη της ομάδας του εξέφρασε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιμάνολ Ιντιάκεθ.

Πρώτος στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Λούκας Χατζηλούκας, ο οποίος ήταν πολύ σύντομος: «Η ΑΕΚ δίκαια κέρδισε το παιγνίδι. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις δυνάμεις για να μπορέσουμε την Κυριακή απέναντι στον Ερμή να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο κ. Ιντιάκεθ είπε: «Είχαμε ένα καλό παιγνίδι και είναι σημαντικό το ότι σκοράραμε σε σημαντικά χρονικά σημεία. Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα είχαμε καλύτερα τρεξίματα. Απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Δόξα είναι σημαντικό ότι φτιάξαμε ευκαιρίες και πήραμε αυτό που θέλαμε». Και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παικτών. Κάναμε και κάποιες αλλαγές λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματός μας. Έχουμε αρκετή ποιότητα και πρέπει να γίνονται αλλαγές για να έχουμε φρεσκάδα σε κάθε παιγνίδι».

Για την επιλογή να αγωνιστεί ο Τρισκόφσκι στην κορυφή είπε: «Και ο Άλβες και ο Τρισκόφσκι έχουν μεγάλη ποιότητα. Επιλέγηκε ο Τρισκόφσκι και μας βοήθησε αρκετά σε πολλούς τομείς. Για μένα είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα και αποτελεί εγγύηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα