Καθάρισε και εσύ τη γειτονιά σου από τα σκουπίδια

Εθελοντές από όλα τα σημεία του νησιού ενώθηκαν και πάλι για μια Κύπρο πιο καθαρή!

Οι δράσεις του οργανισμού για την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα και στη Λάρνακα, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Λατσιά, Αραδίππου και Μακένζυ.

Ο πρώτος καθαρισμός έγινε στην οδό Καντάρας, στο Δήμο Λατσιών, σε απόσταση 170 μέτρων, διάρκειας 1,5 ώρας και αποτέλεσμα 350 λίτρα σκουπιδιών, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν ανακυκλώσιμα υλικά.

Η καθαριότητα στον δρόμο Κύκκου-Τσακκίστρας συνεχίστηκε. Ως αποτέλεσμα

συλλέχτηκε 1 μεγάλη σακούλα γεμάτη σκουπίδια. Εκτός από την απογοήτευση που υπήρξε λόγω της συνεχόμενης συλλογής σκουπιδιών στο συγκεκριμένο σημείο, ένα συμβάν που πρέπει να αναφερθεί είναι ο εντοπισμός δύο rapid tests (ανακοίνωση αποτελεσμάτων) πεταμένα κάτω στο έδαφος. Αυτό, ξάφνιασε την ομάδα αρνητικά γιατί εκτός από το ότι πέταξαν 2 κόλλες χαρτί κάτω, αυτές οι κόλλες χαρτί έχουν πάνω προσωπικά στοιχεία των 2 ατόμων. 

Οι δράσεις καθαρισμού προχώρησαν στην Αραδίππου όπου εκεί μαζεύτηκαν:

205 πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια71 τενεκεδάκια32 πώματα μπουκαλιών10 πλαστικά καλαμάκια

Η εβδομάδα έκλεισε με μια ακόμη δράση στην περιοχή Μακένζυ. Τα μέλη της δράσης αυτής αποτελούνταν από 4 κατοίκους Λευκωσίας και 1 κάτοικο Λάρνακας.

Μέσα σε 1 ώρα μαζεύτηκαν:

62 μάσκες174 καλαμάκια3.5 μεγάλες σακούλες του Δήμου Λάρνακας, γεμάτες σκουπίδια2 μεγάλες σακούλες του Δήμου Λάρνακας, γεμάτες με πλαστικά αντικείμενα1 σακούλα τενεκεδάκια1 παιδικό αυτοκινητάκι3 κουβάδες μπογιάς10 γυάλινες μπουκάλες

Η ομάδα του Save your Hood θέλει να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της ως προς τον υπάλληλο του Δήμου Λάρνακας που προμήθευσε την ομάδα με σακούλες για τα σκουπίδια αλλά και όλα τα άτομα που στήριξαν την δράση αυτή! 

Εσύ θα είσαι εκεί την επόμενη φορά;

Nα θυμίσουμε ότι μπορείς και εσύ να δημοσιεύσεις τη συμμετοχή σου σε ενέργειες καθαρισμού της δικής σου γειτονιάς κάνοντας χρήση του hashtag #syhchallenge. 

Πολλές παρόμοιες δράσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον από τα μέλη του Save Your Hood Κύπρου γι’ αυτό μείνε συντονισμένος σε Facebook και Instagram για να λάβεις μέρος, αν το επιθυμείς, και να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου για μια πιο καθαρή Κύπρο, πάντα με την υποστήριξη της Parimatch.

Η Parimatch στα πλαίσια των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κατάφερε μέσω των κοινωφελών ενεργειών της, να δώσει χρώμα, χαμόγελα και ελπίδα στο ευρύτερο σύνολο της Κυπριακής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθάρισε,katharise