Κατεχόμενα:Έκλεισε η πρώτη ημέρα ψηφοφορίας για δημοψήφισμα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα ψηφοφορίας για τους Τούρκους υπηκόους που διαμένουν στα κατεχόμενα για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι κάλπες έχουν στηθεί τελικά στο τεχνικό λύκειο 20ης Ιουλίου – όπως ονομάζεται – στη Λευκωσία. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 9 Απριλίου, και θα διεξάγεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι

15 κάλπες, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, θα σφραγισθούν και θα κρατηθούν σε ειδικό δωμάτιο στην τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα και στις 10 Απριλίου θα μεταφερθούν, με τη συνοδεία προσωπικού ασφαλείας, στην Τουρκία.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία σήμερα υπήρχαν αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν με σημαίες της Τουρκίας και "σημαίες" του ψευδοκράτους να κυματίζουν. Αισθητή είναι και η διαφήμιση υπέρ του "ναι" σε διάφορες τ/κ ιστοσελίδες, με κεντρικό σύνθημα “Ναι, η Κύπρος θα κερδίσει” και αναφορές στην εισβολή, στον αριθμό των φοιτητών και στη συνέχιση της “ΤΔΒΚ” - όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος – παρά την επιβολή “εμπάργκο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα