Κατεχόμενα: Βαριά καμπάνα για οδηγό - Σκότωσε 3 άτομα

Η βαριά ποινή για τον οδηγό φορτηγού λατομείου που είχε προκαλέσει το δυστύχημα με μικρό φορτηγό τον περασμένο Μάρτιο και θύμα έναν άνδρα με δύο παιδιά, το ένα βρέφος, είναι κοινό θέμα στις τ/κ εφημερίδες, το οποίο προβάλλουν ακόμα και πρωτοσέλιδα.

Αναφορά γίνεται επίσης στην αντιπαράθεση Ερουγρούλογλου – Τουρανλί για τη διαχείριση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, την άσκηση Τζανέρ Γκιόνελι που άρχισε στα κατεχόμενα και δηλώσεις του Τουφάν Ερχιουρμάν για «πρόωρες εκλογές».

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «6 χρόνια φυλακή», γράφει ότι αυτή είναι

η καταδικαστική ποινή του «κακουργιοδικείου» στον οδηγό φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Καμίλ Γκιοκτεπέ, με την εφημερίδα να επικρίνει ότι ο ιδιοκτήτης του λατομείου δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις χθες στη «βουλή» της «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά ότι στα μαθήματα κορανίου στα τζαμιά μαθαίνουν στα κορίτσια πώς να υπηρετούν τους άντρες και διερωτάται «καταλαβαίνετε τον κίνδυνο;». Σε άλλο θέμα γράφει ότι 400 Ισραηλινοί κομάντος συμμετέχουν στην άσκηση στο Τρόοδος.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Άσκηση που παρέχει ασφάλεια», αναφέρεται στην άσκηση έρευνας και διάσωσης Τζανέρ Γκιόνελι που άρχισε στα κατεχόμενα χθες. Αλλού αναφέρει ότι μια 22χρονη που είχε τραυματιστεί σε δυστύχημα το Σάββατο, υπέκυψε στα τραύματά της. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Μπαμπάγιεβ, οδηγός του φορτηγού λατομείου που προκάλεσε τον θάνατο του Γκιότεπε τον περασμένο Μάρτιο, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Επιμένει σε πρόωρες εκλογές το ΡΤΚ», αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν στην εφημερίδα, τα γραφεία της οποίας επισκέφθηκε χθες. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ιδιοκτήτη της εταιρείας Τασγιαπί, συνεταίρου στη διαχείριση του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, ότι ο Ταχσίν Ερτουγρούρογλου, όταν ήταν «υπουργός συγκοινωνιών», του είχε ζητήσει λεφτά αλλά δεν του τα έδωσε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 14 «υπηκοότητες» δίνονται την ημέρα στα κατεχόμενα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πρέπει να εντείνει τον έλεγχο η αστυνομία και η κυβέρνηση», αναφέρεται στην απόφαση του «κακουργιοδικείου» για τον οδηγό φορτηγού λατομείου τον περασμένο Μάρτιο στα Πάναγρα. Αλλού γράφει ότι στο «κρατικό» νοσοκομείο Μόρφου δεν υπάρχει γυναικολόγος μαιευτήρας, καρδιολόγος και ουρολόγος γιατρός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι κάτοικοι του Άγιου Ερμόλαου άνοιξαν πόλεμο με τους ιδιοκτήτες του λατομείου που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ήθελε με απειλές χρήματα από μένα», αναφέρεται στις δηλώσεις του Εμρουλάχ Τουρανλί της εταιρείας Τασγιαπί για τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος προχθές στη «βουλή» καταφέρθηκε ενάντια στην επέκταση του συμβολαίου διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου από την εταιρεία Τ&Τ, στην οποία ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η εταιρεία Τασγιαπί.

Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των δασκάλων αντιδρά στην πολιτική του «υπουργείου παιδείας» για κλείσιμο ή συνένωση δημοτικών, σημειώνοντας ότι στην τ/κ πλευρά υπάρχουν 160 σχολεία και 192 τζαμιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς είχε κάνει λόγο για 7200 «υπηκοότητες», αλλά στο έγγραφο που υπογράφουν ο «πρωθυπουργός» και ο «υπουργός εσωτερικών» γίνεται λόγος για 4603.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα