Κατασχέθηκαν Η/Υ και Αρχείο Πρακρικών στην Κοιν. Κισσόνεργας

Σε συνέχεια των ερευνών που γίνονται για το προηγούμενο Συμβούλιο Κισσόνεργας, η Αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση του κεντρικού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή του συμβουλίου καθώς επίσης και του Αρχείου Πρακτικών για τα έτη 2008-2010 για διευκόλυνση του ανακριτικού έργου, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργου Στυλιανού.

Οι καταγγελίες προστίθεται στην ανακοίνωση, έγιναν από τον ίδιο ως κοινοτάρχη Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού στον Γενικό Ελεγκτή το 2012 και αφορούν ενδεχόμενη κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος εκατοντάδων χιλιάδων

ευρώ και έγιναν κατά την περίοδο 2008 - 2011.

Οι καταγγελίες ,όπως αναφέρεται, έχουν διαπιστωθεί ως βάσιμες από τον Γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα από μέλη του προηγούμενου Κ.Σ. Κισσόνεργας.

Οι έρευνες συνεχίζει η ανακοίνωση, “έχουν να κάνουν με την αγορά κτιρίου για μουσείο σε τιμή διπλάσια από την εκτιμημένη αξία (πληρώνοντας περίπου €300,000 περισσότερα), την χρήση κεφαλαίων δανείων για άλλο σκοπό από αυτόν που έγιναν, (π.χ. αντί να πληρωθεί η γη για το κοιμητήριο έχει αγοραστεί κτίριο για μουσείο), την παρουσίαση ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων για εξασφάλιση δανείων από τράπεζες, ταξίδια Αιρετών Μελών του Συμβουλίου στο εξωτερικό τα οποία πλήρωνε το συμβούλιο, την πώληση σκυβαλοφόρου σε αιρετό μέλος του Συμβουλίου στην τιμή των €600, εκτέλεση εργασιών δεκάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς προσφορές από συγγενικά πρόσωπα αιρετών και άλλα”.

Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ότι η ερευνώμενη κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος έχει αφήσει στην κοινότητα οικονομικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα €3,800,000 (τρία εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ)

Ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού δήλωσε ότι "όσοι από τα μέλη του προηγούμενου Συμβουλίου εμπλέκονται στην κακοδιαχείριση που έχει οδηγήσει στην τραγική οικονομική κατάσταση της Κισσόνεργας πρέπει να λογοδοτήσουν".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα