Κατασχέθηκαν 307 φονευμένα άγρια πτηνά και 307 ξόβεργα

Κατασχέθηκαν 307 φονευμένα άγρια πτηνά, ενώ σε άλλη περίπτωση κατασχέθηκαν 307 ξόβεργα

Μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας, προέβηκαν το απόγευμα χθες σε ελέγχους στην επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους για πάταξη του φαινομένου της λαθροθηρίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε σε καφενείο, εντοπίστηκαν στην κατοχή 64χρονου και κατασχέθηκαν 34 φονευμένα άγρια πτηνά με το φτέρωμα τους, τα οποία ο 64χρονος φέρεται να ανέφερε ότι τα είχε στην κατοχή του με σκοπό να τα πουλήσει για οικονομικό όφελος.

Ακολούθησε

έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία του 64χρονου, όπου εντοπίστηκαν σε καταψύκτη και κατασχέθηκαν 273 φονευμένα άγρια πτηνά, χωρίς φτέρωμα, συσκευασμένα σε δισκία, ενώ σε υπνοδωμάτιο της οικίας εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης.

Επίσης, στη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε στην κατοχή 40χρονου, συγγενικού προσώπου του 64χρονου, ποσότητα κάνναβης, βάρους 5 γραμμαρίων περίπου και ο 64χρονος και 40χρονος συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εξάλλου, το απόγευμα χθες, μέλη της Υπηρεσίας Θήρας, μετέβησαν για έλεγχο σε ταβέρνα στην επαρχία Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στην παρουσία του 49χρονου ιδιοκτήτη, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 13 καθαρισμένα και πακεταρισμένα άγρια πτηνά.

Σε έρευνα που ακολούθησε με δικαστικό ένταλμα από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας σε συνεργασία με μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, στην οικία του 49χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 307 ξόβεργα, ένα κασετόφωνο που παράγει μιμητικές φωνές άγριων πτηνών, ένας λαγός, 2 καθαρισμένα άγρια πτηνά και ένα κυνηγετικό όπλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα