Κατάπαυση του πυρός στη Συρία βλέπει ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ

Πιθανότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μέσα σε 24 ώρες, βλέπει ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ Αντέλ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε χθες βράδυ ότι υπάρχει

Κληθείς από δημοσιογράφους στο Λονδίνο να σχολιάσει την αποτυχία των ΗΠΑ και της Ρωσίας να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να κηρυχθεί εκεχειρία στη Συρία, ο Τζουμπέιρ αντέτεινε πως δεν θα μιλούσε περί αποτυχίας, αλλά μάλλον περί μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας.

"Υπάρχει μια πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία

μέσα στις επόμενες περίπου 24 ώρες, η οποία θα αποτελέσει δοκιμασία για τον Μπασάρ αλ Ασαντ και το εάν εννοεί σοβαρά να την τηρήσει", ανέφερε ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας.

Ο Τζουμπέιρ έσπευσε πάντως να συμπληρώσει πως τα πεπραγμένα του Άσαντ δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, για την οποία είχαν μεσολαβήσει το Φεβρουάριο οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατέρρευσε μέσα σε μερικές εβδομάδες, με την Ουάσινγκτον να καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις της Δαμασκού την αθέτησαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα