Καταγγέλλουν Δήμο Λατσιών για κακοποίηση ζώων–Τι απαντά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης κατά του Δήμου Λταιών, σχετικά με ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο του Δήμου.

Όπως καταγγέλλει το Animal Aid Cyprus, στα κλουβιά του Δήμου επικρατούν άθλιες συνθήκες για τα ζώα

«Τα σκυλάκια κοιμούνται στο κρύο και βρώμικο τσιμεντένιο δάπεδο, χωρίς σπιτάκια και έστω κ μια κουβερτούλα για να ζεσταθούν. Μέλος της οργάνωσης μας τοποθέτησε τότε μερικές πλάκες απο πλακάζ προσωρινά αλλά δεν του επετράπει να βάλει κουβέρτες, χαλιά κλπ. Η ενέργεια του

θεωρήθηκε ως εχθρική και απειλήθηκε με ξυλοδαρμό μάλιστα απο τους εργάτες του Δήμου. Οι εργάτες οι οποίοι είναι μέσα στα καθήκοντα τους να φροντίζουν τα σκυλιά εκεί σε καμμία περίπτωση δεν είναι φιλόζωοι και προβάλλουν ηλίθιες δικαιολογίες γιατί τα σκυλιά πρέπει να κοιμούνται στο τσιμέντο. Δεν απαιτούμε να είναι φιλόζωος ο Δήμαρχος ή και οι εργάτες του αλλά παρανομούν και αυτό συνιστά κακοποίηση ζώων σύμφωνα με τον περί Ευημερίας Νόμο γ'αυτό και θα καταγγελθούν εκεί που πρέπει στην Κύπρο και διεθνώς«, τονίζει μεταξύ άλλων στην καταγγελία η φιλοζωική οργάνωση.

Δήμαρχος Λατσιών: Άδικα μας κατηγορούν, είμαστε φιλόζωοι

Το sigmalive επικοινώνησε με το Δήμαρχο Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Δήμος καταγγέλλεται άδικα.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Πιτταράς, οι υποδείξεις της φιλοζωικής οργάνωσης βρίσκονται εις γνώση του Δήμου, αφού είναι σε επικοινωνία με το Animal Aid τις τελευταίες δύο βδομάδας. Απλά, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, ζητά όπως πιστωθεί ο Δήμους με ελάχιστες ώρες για να υλοποιήσει τα μέτρα προστασίας των ζώων, για τα οποία λήφθηκε σχετική απόφαση.

Εντός των επόμενων ωρών, διαβεβαίωσε ο κ. Πιτταράς, το θέμα θα θεωρείται λήξαν και το μόνο που ζητεί είναι πίστωση χρόνου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λατσιών δήλωσε στο sigmalive ότι άδικα κατηγορείται ο Δήμος, αφού «αγαπούν και προστατεύουν τα ζώα όπως όλοι οι φιλόζωοι», γι αυτό εξάλλου και δεν γίνεται χρήση του δικαιώματος κατόπιν νόμου για ευθανασία ζώων.

Keywords
Τυχαία Θέματα