Απόπειρα δολοφονίας ταξιτζή στα κατεχόμενα

Με θέματα εσωτερικής επικαιρότητας ασχολούνται σήμερα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Κοινό θέμα είναι η παραχώρηση άδειας κυκλοφορίας σε μεγάλα φορτηγά σε σημείο του δρόμου Λευκωσίας - Κερύνειας με μεγάλες και επικίνδυνες στροφές, η παραδοχή του “υπουργού εργασίας” ότι οι συνθήκες εργασίες των οικοδόμων δεν είναι οι ενδεδειγμένες, αλλά και θέματα που αφορούν συνδρομητές κινητών, απόπειρα δολοφονίας ταξιτζή στην Αμμόχωστο, η μεταστέγαση μαθητών λυκείου στην Κερύνεια κά

Σύμφωνα με την "Χαβαντίς" οδηγός ταξί δέχθηκε

επίθεση με μαχαίρι οδηγός ταξί στο κέντρο της Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Πρόσκληση για δυστύχημα” γράφει ότι το “υπουργείο” συγκοινωνιών έδωσε άδεια για τη διέλευση μεγάλων φορτηγών στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας, στην τοποθεσία “Τσίκλος” (Ciklos), ενώ σημειώνει ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Αλλού γράφει ότι ο “υπουργός” εργασίας δήλωσε πως εάν κάνουν έλεγχο στην ανέγερση οικοδομών θα σταματήσει ο κατασκευαστικός τομέας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι η χώρα του πρότεινε ένα πακέτο προσωρινής παραμονής του στρατού.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Παραδοχή που πονά” γράφει ότι ο “υπουργός” εργασίας παραδέχθηκε ότι υπάρχει επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον για όσους εργάζονται σε οικοδομές, προσθέτοντας πως “εάν γίνει ένας έλεγχος, αύριο θα σταματήσουν όλες οι κατασκευαστικές εργασίες”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα μειωθούν τα τέλη για τη συνδρομή κινητών και θα μπορούν οι συνδρομητές να αλλάζουν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία ενός κτιρίου που πέφτει το ταβάνι του και γράφει ότι στο Τρίκωμο το “τμήμα” κοινωνικών ασφαλίσεων πέφτει.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Οι πτωχεύσεις στην πόρτα” αναφέρει εξάλλου, ότι η ένωση παραγωγών γάλακτος υποστήριξε πως η μη παρέμβαση της “κυβέρνησης” στην αγορά συναλλάγματος (λόγω της συνεχούς πτώσης της ΤΛ) θα οδηγήσει σε πτωχεύσεις και ανεργία. Αλλού γράφει ότι χθες στη “βουλή” έγινε συζήτηση για το θέμα του χάρτη στο εδαφικό και υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ Αγκολεμλί και Ερτουγρούλογλου.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Μια καταστροφή” γράφει ότι έχει καταστραφεί ο αιγιαλός και το νερό της θάλασσας στο σημείο που εκβάλλει τα νερά της αποχέτευσης ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Κερύνειας. Αλλού γράφει ότι το “υπουργείο συγκοινωνιών” έδωσε άδεια για 3 μήνες σε βαρέα φορτηγά, με βάρος μεγαλύτερο των 2.3 τόνων, να περνάνε από το σημείο “Τσίκλος” (ciklos) στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο κορίτσια 14 και 17 χρόνων κατήγγειλαν στην “αστυνομία” τον θετό πατέρα τους για σεξουαλική παρενόχληση τα τελευταία 4 χρόνια.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Ιδού το νέο Λύκειο: δεν υπάρχει δρόμος και το κτίριο είναι γιαπί!” αναφέρεται στην περίπτωση μετακίνησης του λυκείου Ανάφαρταλαρ στην Κερύνεια, με το “υπουργείο παιδείας” να υποδεικνύει ως κτίριο μεταστέγασης των μαθητών που θα μετακινηθούν μια ανεγειρόμενη, αδρανή όμως, οικοδομή σε μέρος χωρίς πρόσβαση αφού δεν υπάρχει δρόμος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η παραγωγή αγκινάρας έκανε τους παραγωγούς να χαμογελούν, αφού λόγω της βροχής η παραγωγή πήγε καλά. Αλλού γράφει ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιος κέρδισε το διαγωνισμό για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που υπάγονται στην ΚΙΒ ΤΕΚ (“αρχή ηλεκτρισμού”).

Keywords
Τυχαία Θέματα