Καταγγελίες για μίζες εναντίον δυο γιατρών του δημοσίου

Νέες καταγγελίες εναντίον δύο ακουολόγων του δημοσίου για αδικήματα διαπλοκής και δωροληψίας, διερευνά η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Φέρονται να έπαιρναν μίζες, από ιδιώτες, προκειμένου να συστήνουν την αγορά συγκεκριμένων ακουστικών βαρηκοΐας.

Οι καταγγελίες που ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», υποβλήθηκαν από μέλη Συνδέσμων Γονέων παιδιών με απώλεια ακοής και άλλων παθήσεων σε Ελεγκτική Υπηρεσία, Νομική Υπηρεσία, Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, καθώς και στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Οι παραπονούμενοι, όπως διαφαίνεται από τα αντίγραφα

των δύο καταγγελιών που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ, εκφράζουν αμφιβολίες για την ποιότητα των ιατρικών προϊόντων και θεωρούν πως έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία εναντίον δημόσιου γιατρού «ενώ είναι διορισμένη στη Δημόσια Υπηρεσία, παραπέμπει παράνομα ασθενείς που επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας σε ακουολογικά κέντρα συγκεκριμένης εταιρείας για αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, αλλά και κοχλιακών εμφυτευμάτων. Αυτό υποδηλώνει σοβαρή διαπλοκή».

Η πρώτη περίπτωση αφορά ακουολόγο, που φέρεται να είναι συνέταιρος σε ακουολογικό κέντρο με ποσοστό 25%, σύμφωνα με έγγραφα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών που επισυνάπτονται στην καταγγελία.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κέντρο φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση του πρώην Εκτελεστικού Διευθυντή του Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκη Κυαμίδη, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση για δεκασμό και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άλλη δημόσια ακουολόγο που φέρεται να συνεργάζεται με διαφορετικό ακουολογικό κέντρο, έναντι παράνομης αμοιβής.

Σύμφωνα με δεύτερη καταγγελία εναντίον γιατρού «η εν λόγω λειτουργός δίνει στον ασθενή μόνο τις επιλογές που της παρέχουν οικονομικό όφελος. Πολλά από τα εμφυτεύματα είναι σε αχρησία, εμφυτευμένα στα κεφάλια ασθενών, κάτι που εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η μία εκ των δύο ακουολόγων φέρεται να απείλησε μητέρα ότι το κράτος δεν θα παρείχε λογοθεραπεία στο παιδί της αν δεν επέλεγε τη μάρκα κοχλιακού εμφυτεύματος συγκεκριμένης εταιρείας.

Εξάλλου, με επιστολή ημερομηνίας 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης διαβίβασε εκ νέου τις καταγγελίες στον Γενικό Ελεγκτή, και ζήτησε ενημέρωση για την έκβαση των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα