Καταγγελίες για απαράδεκτες συμπεριφορές τραπεζών

Οι πρακτικές των τραπεζών στην αναδιάρθρωση δανείων κάθε άλλο παρά βοηθητικές για τους δανειολήπτες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αυθαιρεσίες και απαράδεκτες συμπεριφορές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καταγγέλλει μέσω του ΣΙΓΜΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

«Δανειολήπτης του ζητούν νέες εξασφαλίσεις, ακόμα τρία οικόπεδα

για να του δώσουν μια αναδιάρθρωση. Η οποία είναι, για ένα χρόνο κάποια διευκόλυνση και μετά τον ένα χρόνο εφάπαξ πληρωμή ολόκληρου του ποσού του δανείου», ανέφερε ο Σταύρος Παπαδούρης.

Άυτή η εξέλιξη προκύπτει μετά και από έρευνα στο Κτηματολόγιο για τα περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών. Εντελώς αντίθετες τακτικές, από τις εξαγγελθείσες βιώσιμες αναδιαρθώσεις και μειώσεις επιτοκίων, υποδεικνύει ο Σταύρος Παπαδούρης.

«Δανειολήπτης με δόση 700 ευρώ προτείνει στο πιστωτικό ίδρυμα να πληρώνει 600 ευρώ γιατί έμεινε άνεργος, καλή τη πίστη δική του έχει ενοικιάσει το ακίνητο του για να έχει κάποιο εισόδημα να πληρώνει τη δόση, ζητεί 600 αντί 700 και τον έχουν απορρίψει και έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του», κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Η αναστολή του νόμου των εκποιήσεων επισημαίνει, δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα, απλά το αναστέλλει για ένα μήνα, καθώς αναμένουν όλοι το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα