Καταγγελία: Σοβαρή έλλειψη παιδοκαρδιολόγων στο Μακάριο

Σοβαρό κενό αναφορικά με το ζήτημα των παιδοκαρδιολόγων στο Μακάριο Νοσοκομείο, καταγγέλλει η Πρόεδρος του Συνδέσμου καρδιοπαθών παιδιών, Στέλλα Ελευθεριάδου.

Σύμφωνα με την κ. Ελευθεριάδου, στο Νοσοκομείο εργάζονται δύο παιδοκαρδιολόγοι, οι οποίοι, υπάρχουν φορές, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι on call. Στις περιπτώσεις αυτές καλούνται ιδιώτες γιατροί, ενώ η σύμβαση του Υπ.Υγείας με τους ιδιώτες γιατρούς έχει λήξει εδώ και μήνες.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση συνεργασίας του ιδιωτικού κέντρου με το Υπουργείο Υγείας έχει λήξει από την 31η Μαΐου

2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συνδέσμου, οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίνονται στις κλήσεις, παρά τη μη ανανέωση της σύμβασής τους.

Παιδί περίμενε για ώρες έναν παιδοκαρδιολόγο

Το σοβαρό αυτό ζήτημα, είδε το φως της δημοσιότητας μετά από περιστατικό, που εκτυλίχθηκε χθες βράδυ (5/10) στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε η κ.Ελευθεριάδου, στο «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα παιδάκι χρειάστηκε παρακολούθηση από παιδοκαρδιολόγο.

Ο τηλεφωνητής προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους ιδιώτες παιδοκαρδιολόγους για να καλύψουν το περιστατικό, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκαν. Ως εκ τούτου, μέχρι να καταφθάσει ο ένας εκ των παιδοκαρδιολόγων του Νοσοκομείου το παιδάκι ανέμενε για δύο ώρες.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, είναι εις γνώσιν του Υπουργείου, το οποίο επιχειρεί να βρει λύση καθώς το ιδιωτικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται για παροχή υπηρεσιών παιδοκαρδιολόγων δεν ενδιαφέρεται πλέον για συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα