Απάντηση απο Χούρικαν αναμένουν οι Κάτοχοι Αξιογράφων

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων από την απάντηση, που πήρε από την Τράπεζα Κύπρου σε επιστολή της, στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 και επανέρχεται με σημερινή επιστολή της προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, Τζον Πάτρικ Χούρικαν, ζητώντας απάντηση από τον ίδιο και όχι από τη Γραμματέα

της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, απευθύνει στον κ. Χούρικαν το ερώτημα αν «συμφωνείτε με τον εξωτερικό νομικό σας σύμβουλο ότι "δεν ζημιώσαμε από τα αξιόγραφα, αφού έτσι κι αλλιώς, αν οι καταθέσεις μας δεν μετατρέπονταν από τις τράπεζες σε αξιόγραφα, αυτές θα κουρεύονταν"»

Σε επιστολή της Γραμματέας της εταιρείας, Κάτιας Σάντη, με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2016, αναφερόταν ότι οι αγωγές των μελών του Συνδέσμου εναντίον της Τράπεζας Κύπρου «τυγχάνουν του νενομισμένου νομικού χειρισμού, με βάση το Νόμο και τη δικαστική διαδικασία», ενώ «είναι το Δικαστήριο που θα αποφασίσει για την τύχη των απαιτήσεων».

Στη σημερινή επιστολή του Συνδέσμου, που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Φοίβος Μαυροβουνιώτης και ο Αντιπρόεδρος του Σταύρος Γιαλλουρίδης, εκφράζεται επίσης διαφωνία για τις δηλώσεις του κ. Χούρικαν στο διεθνές δίκτυο Bloomberg ότι «το Συγκρότημα είναι τοποθετημένο σε υγιή βάση για να αναπτυχθεί».

Ο Σύνδεσμος διερωτάται πώς μπορεί μια τράπεζα να είναι τοποθετημένη σε υγιή βάση, όταν πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια «υφάρπασε τα χρήματα των πελατών της, έστω και με νομοτυπικό τρόπο, τον οποίο εμείς αμφισβητούμε».

Καταληκτικά, οι συντάκτες της επιστολής προτρέπουν τον κ. Χούρικαν να προχωρήσει η τράπεζα σε συμψηφισμό των δανείων με τα ενεχυριασμένα αξιόγραφα και να εφαρμόσει τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 9 Σεπτεμβρίου 2014.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα