Καταπολέμηση αιτιών που δημιουργούν μετανάστευση/προσφυγικό

“Όσο συνεχίζονται, με ευθύνη της ΕΕ, οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβατικές πολιτικές, η φτώχεια, η καταπάτηση του δικαιώματος των λαών για κυριαρχία στους φυσικούς τους πόρους, και οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκάζονται να μεταναστεύουν.

Αυτούς που αποκαλείτε «παράνομους μετανάστες» είναι οι άνθρωποι που εξαναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να γίνουν θύματα των διακινητών στην Μεσόγειο για να σώσουν τα παιδιά τους. Πόσοι ακόμη πρόσφυγες πρέπει να πεθάνουν αβοήθητοι για να πάψουν οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές προσεγγίσεις της Ένωσης;”

Αυτά τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στην παρουσία και του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Θέμα της συζήτησης ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στη Μεσόγειο.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης εξήγησε πως όσο η ΕΕ συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως εγκληματίες, το μόνο που κατορθώνει είναι να ενισχύονται τα ακροδεξιά κινήματα και να αυξάνονται τα κυκλώματα των διακινητών. Όπως επισήμανε, η συνεχιζόμενη τραγωδία θέτει όλο και πιο επιτακτικά την ανάγκη η Ε.Ε να προχωρήσει σε μια ριζική αναθεώρηση της μεταναστευτικής της πολιτικής, δηλαδή να καταπολεμηθούν οι αιτίες που δημιουργούν την μετανάστευση και το προσφυγικό.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως πρέπει να αρθεί άμεσα η συμφωνία ανταλλαγής προσφύγων με την Τουρκία, να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, να καταργηθεί το Δουβλίνο 2, να δημιουργηθούν ασφαλείς και νόμιμες οδοί, και να εφαρμοστεί άμεσα ένα δίκαιο σύστημα ανακατανομής και μετεγκατάστασης των προσφύγων.

Γραφείο Ευρωβουλευτή

Twitter @sylikiotis

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα