Καταγγελία Φαίδωνος για μηχανισμό συγκάλυψης σκανδάλων

«Χαμηλόβαθμους μηχανισμούς» συγκάλυψης σκανδάλων που λειτουργούν στην Κύπρο και δίκτυο υπαλλήλων που δρα ενάντια στη νομιμότητα κατήγγειλε δημοσίως ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία Πάφου για την πολύκροτη υπόθεση της παράνομης χρήσης τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Όπως είπε, κάποιες από τις υποθέσεις είναι γνωστές από το 2014, ωστόσο «κουκουλώνονται», ενώ έκανε εκ νέου έκκληση για διεξαγωγή ερευνών, προκειμένου να ξεσκεπαστούν οι παρανομίες.

Το εν λόγω

δίκτυο, είπε, δεν αποτελείται μόνο από δημόσιους υπαλλήλους και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κυκλώματος το οποίο εξέθρεψε η κομματοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα», ο κ. Φαίδωνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για άτομα τα οποία «ευεργετήθηκαν από τα κόμματα σε άλλες υποθέσεις», είτε προαγωγών είτε προσλήψεων συγγενικών τους προσώπων στο Δημόσιο, προσθέτοντας ότι όταν έρχονται υπόψιν τους τέτοιες υποθέσεις εκείνοι κάνουν τα στραβά μάτια.

«Το σύστημα είναι σαθρό στην ολότητά του και αυτή η σαθρότητα διαπερνά κάθετα και οριζόντια την κοινωνία μας», είπε και τόνισε ότι ήρθε η ώρα αυτό να διορθωθεί καθολικά και να έρθει η ώρα να λειτουργήσουν τα ενοίκια της αγοράς.

Επιπλέον, ο κ. Φαίδωνος δήλωσε ότι η προσπάθειά του ποτέ δεν σταματάει κι ευχήθηκε με την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, αλλά και με καταθέσεις κρατικών λειτουργών και άλλων προσώπων που αναμένεται να δοθούν, να γίνει αρχή «για μια γενικευμένη προσπάθεια για να αποκατασταθεί αυτή η τεράστια αδικία και να ξηλωθεί το σκάνδαλο που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες».

Διαβάστε επίσης: Άρχισε η έρευνα της Αστυνομίας για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες

Ερωτηθείς αν ο Δήμος Πάφου ενοικιάζει τουρκοκυπριακή περιουσία, ο κ. Φαίδωνος απάντησε θετικά, λέγοντας ωστόσο ότι αυτή εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, ενώ από τα έσοδα ύψους 400 ευρώ τα οποία εισπράττει από το ένα και μοναδικό υποστατικό το οποίο υπενοικιάζει, τα 380 αποδίδονται στο Ταμείο τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

«Η ουσία είναι ότι κάποιοι θεομπαίχτες πρόσφυγες και μη πρόσφυγες κατάφεραν να κρατούν τεράστιες περιουσίες, να τις υπενοικιάζουν ή να τις δηλώνουν και να παίρνουν επιδοτήσεις», είπε.

Αναφορικά με την επιλογή του ιδίου πρώτα να δημοσιοποιεί ονόματα και στη συνέχεια να καταθέτει τα στοιχεία στην Αστυνομία, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι «αν ζούσαμε σε μια λογική και σωστή Δημοκρατία, δεν θα χρειαζόταν να δώσω κατάθεση», εκφράζοντας την άποψη πως όταν τα δημόσια πρόσωπα προχωρούν σε καταγγελίες, οι Αρχές οφείλουν -αν κρίνουν- να κινηθούν αυτεπάγγελτα και να ερευνήσουν τις περιπτώσεις.

Τέλος, ερωτηθείς αν έχουν γίνει προσπάθειες φίμωσής του, ο Δήμαρχος Πάφου απάντησε ότι στο παρελθόν κάποιοι με άτσαλο ή εύσχημο τρόπο επιχείρησαν να επέμβουν στην δράση του, ωστόσο τον τελευταίο καιρό κάτι τέτοιο έχει σταματήσει να συμβαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα