Ο Ματίας Αλμέιδα αποθεώνει τον Τσάβες

Οι... πιο παλιοί θα τον θυμάστε με την φανέλα της Ίντερ, της Πάρμα, της Λάτσιο και της Εθνικής Αργεντινής να «οργώνει» την μεσαία γραμμή του γηπέδου στα μέσα των 90's και στις αρχές των 00's! Ο Ματίας Αλμέιδα, πλέον, αποτελεί έναν από τους ελπιδοφόρους νέους προπονητές στην χώρα του τάνγκο, έχοντας στο βιογραφικό μία ανεπανάληπτη επιτυχία στο πρωτάθλημα του Μεξικό, καθώς κατάφερε να χαρίσει το πρωτάθλημα στην Σίβας Γουδαλαχάρα μετά από το 2006 και ενώ ο σύλλογος βρισκόταν σε πτωτική πορεία δύο χρόνια πριν, όταν και ανέλαβε τα ηνία

του συλλόγου.

Ο Αλμέιδα που ξεκίνησε την πορεία του από τον πάγκο της Ρίβερ, την διετία 2013-2015 ήταν προπονητής στην Μπάνφλιντ και κατάφερε να επαναφέρει το κλαμπ στην πρώτη κατηγορία. Ο 43χρονος τεχνικός δούλεψε για ενάμισι χρόνο με τον Αντρές Τσάβες, ο νέος στράικερ του Παναθηναϊκού έκανε... παπάδες εκείνο το διάστημα και οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για την μεταγραφή του στην Μπόκα Τζούνιορς!

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στο gazzetta.gr και έσταξε μέλι για τον Τσάβες που ξεκίνησε δυνατά την καριέρα του στον Παναθηναϊκό! Αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία του ''comandante'', εμφανίστηκε σίγουρος για την προσαρμογή του στο «τριφύλλι» και ξεκαθάρισε πως οι οπαδοί του συλλόγου θα λατρέψουν τον 26χρονο επιθετικό!

«Ο Αντρές είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ένας ικανός επιθετικός. Διαθέτει αρκετές αρετές, όπως το εξαιρετικό αριστερό του πόδι. Έχει την αίσθηση του γκολ, είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και μέσα στην αντίπαλη περιοχή αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για κάθε άμυνα. Στα συν του, το γεγονός πως προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε τακτική και κάνει αυτά που ζητά ο προπονητής» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλμέιδα που συνέχισε αποθεώνοντας τον Τσάβες!

«Αν τον αφήσεις μόνο του θα σε τιμωρήσει. Είτε είναι μέσα στην περιοχή, είτε κοντά σε αυτή, έχει τρόπο να δημιουργήσει. Από κει και πέρα, είναι πολύ σημαντική η πρόκληση που άνοιξε στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός ευρωπαϊκός σύλλογος. Οι περισσότεροι Λατινοαμερικάνοι έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε νέες κουλτούρες, σε διαφορετικά δεδομένα και να κάνουν διαφορά. Είμαι σίγουρος πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα λατρέψουν τον Αντρές»!

Keywords
Τυχαία Θέματα