Καταγγελία δασοπυροσβέστη: Έκοψαν μισθούς & προσωπικό

Οργισμένος ένας εκ των δασοπυροσβεστών που εργάζονται πυρετωδώς μέσα στις φλόγες, καταγγέλλει περικοπές στο Τμήμα Δασών.

Πολλές ώρες δουλειάς, αρκετή κούραση και με μισθό μόνο 950 ευρώ, οι δασοπυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης προσωπικού.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή του Sigma «Μεσημέρι και Κάτι» προέβη ο κ.Μάκης, ο οποίος εργάζεται ως μόνιμος δασοπυροσβέστης από το 2009.

Ο κ. Μάκης καταγγέλλει προβλήματα έλλειψης προσωπικού, λόγω περικοπών στο Τμήμα Δασών. «Οι πολιτικοί και τα άτομα που βγαίνουν

στις τηλεοράσεις για να μιλήσουν τώρα για τη φωτιά, είναι τα άτομα που έκοψαν τους μισθούς μας, που μείωσαν το προσωπικό, που δεν άφησαν υπαλλήλους του δασονομείου να δουλεύουν» δήλωσε ο κ. Μάκης αγανακτισμένος.

«Δεν γίνεται να είμαστε εμείς οι δασοπυροσβέστες μόνοι μας, χωρίς υπαλλήλους επειδή δεν τους πληρώνουν» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «από το 2009 είμαι μόνιμος δασοπυροσβέστης με μισθό 950 ευρώ το χειμώνα και 1200 ευρώ αυτήν την περίοδο, επειδή βγάζω νυχτέρια και είμαι επίσης οδηγός πυροσβεστικού οχήματος. Αυτοί είναι οι μισθοί που παίρνουμε και το λέω για να ακούσουν τα άτομα που λένε πως καθόμαστε και δεν κάνουμε τίποτα».

Σύμφωνα με τον κ.Μάκη την πυρκαγιά στην Ευρύχου, είδαν πρώτα τα πυροφυλάκια και οι δασοπυροσβέστες, οι οποίοι είδαν καπνό και κινήθηκαν άμεσα προς την περιοχή, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων δεν κατάφερναν να τη σβήσουν.

Με τρεμάμενη φωνή ο κ. Μάκης, ο οποίος ήταν φίλος με το Δασοπυροσβέστη που έχασε χθες τη ζωή του είπε: «Ο Αντρέας Σοφοκλέους με πήρε τηλέφωνο την Κυριακή και μου είπε αδερφέ πρόσεχε εκεί πάνω που βρίσκεσαι γιατί είναι επικίνδυνη τόποι».

Keywords
Τυχαία Θέματα