Καταλονία: Διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες ενόψει δημοψηφίσματος

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Η ισπανική κυβέρνηση, αναφέρει επίσης, ότι 163 σχολεία που θα ήταν εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από οικογένειες.

First Yes flags in Barcelona #CatalanReferendum #dpareporter

pic.twitter.com/bEHESeHMX4

— Alvise Armellini (@AlviseArmellini) September 30, 2017

Οι υποστηρικτές του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας κατασκήνωσαν έξω από σχολεία στην διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να εμποδίσουν την τοπική αστυνομία να προχωρήσει στην εκκένωση και το κλείσιμο των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα.

Η αστυνομία θα απομακρύνει τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί σε σχολεία που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήμα για το αυριανό δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας στην Καταλονία.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η απομάκρυνσή τους θα γίνει αύριο, ενώ δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Εξαρτάται από την αστυνομία για το πως θα τους απομακρύνει, δήλωσε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή των εκλογών και θα χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, στο αυριανό απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες δίνουν το στίγμα των προθέσεων των Καταλανών στην περιοχή. Διαδηλώσεις οι οποίες δεν υλοποιούνται μόνο από όσους είναι υπέρ στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά και από καταλανούς που είναι ενάντια στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Images de rue à #Barcelona à la veille du référendum #CatalanReferendum #catalunya #cataluna pic.twitter.com/UcKe36HjM9

— Jean-Marie Biette ⚓️ (@jmbiette) September 30, 2017

Η σχετική διαταγή προβλέπει την εκκένωση των σχολείων μέχρι τις 06:00 αύριο το πρωί, πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ψηφοφορίας στις 09:00 τοπική ώρα.

LIVE: Rally against #CatalanReferendum in Barcelona https://t.co/8K8RUWauBq pic.twitter.com/JBONbGZOyN

— Narrendra Malhotra (@NarrendraM) September 30, 2017

Πηγή: Οι αυτονομιστές αποφασισμένοι για διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Keywords
Τυχαία Θέματα